Hoppa till huvudinnehåll

Få statschefer föder barn och få småbarnsmammor klättrar till toppen

Raskaana olevan naisen maha
Raskaana olevan naisen maha Bild: Yle, Paulus Markkula gravida kvinnor

Hur skulle vi reagera om en kvinnlig presidentkandidat var gravid? Eller om presidenten födde barn? Diskussionen skulle säkert vara annorlunda än nu när Sauli Niinistö ska bli pappa säger forskaren Charlotta Niemistö. Ännu är vi inte så jämställda som vi vill tro.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern väntar sitt första barn. Hon är en av få sittande statschefer som är gravida.

Kan en statschef vara föräldraledig?

Här hemma är det presidentval på söndag och en av kandidaterna ska snart bli pappa. Men Sauli Niinistö har fått få frågor angående föräldraledighet eller om han hinner sköta jobbet som president om han blir vald, nu när han ska bli småbarnspappa.

Långa familjeledigheter

Det finns fortfarande skillnader mellan pappor och mammor i arbetslivet, säger forskaren Charlotta Niemistö på Svenska handelshögskolan. Niemistö har undersökt de här frågorna i över tio år.

- Jag tror nog att diskussionen skulle vara annorlunda om en kvinnlig presidentkandidat var gravid, säger Niemistö.

Charlotta Niemistö.
Charlotta Niemistö Charlotta Niemistö. forskare

Jacinda Ardern har sagt att hon kommer att vara föräldraledig. Men det handlar om sex veckor.

- Vi har så långa familjeledigheter i Finland och det präglar diskussionen, man förväntar sig att en kvinna skulle vara borta längre från arbetslivet. Även om det inte måste vara så, pappan kan ju ta över, säger Niemistö.

Oroar sig för livspusslet

Charlotta Niemistö arbetar med projektet "We all" som jobbar för ett socialt och ekonomiskt hållbart arbetsliv där alla ska kunna vara delaktiga. Och visst har vi kommit en bit på väg mot ett jämställt arbetsliv, men vi är inte alls framme ännu.

- Vi talar mycket om att det jämnar ut sig, men i våra undersökningar ser det inte riktigt så ut. Fortfarande tar kvinnorna större ansvar för familjen, säger Niemistö.

Niemistö säger att undersökningar bland kunskapsarbetare visar att främst kvinnor oroar sig för hur ekvationen karriär och familj ska gå ihop och de skjuter också upp sitt barnafödande.

- Först gör kvinnor och män karriär parallellt, men ju högre i organisationerna vi kommer, desto färre kvinnor finns det. När kvinnor vill bilda familj slutar de avancera eftersom de anser att karriär och familj inte går att kombinera, säger Niemistö.

Pappa har pondus som chef

Charlotta Niemistö säger att manliga ledare fortfarande ofta har en mera traditionell familj med fru och flera barn och det är kvinnan som har huvudansvaret för familjen.

De kvinnor som finns i toppen har oftast få eller inga barn eller så är de frånskilda.

- Att en man har stor familj ger pondus och visar att han är ansvarsfull. Man har inte heller förväntat sig att manliga chefer är hemma med sjukt barn eller ska hämta från dagis, säger Niemistö.

Det är inte ännu jämlikt, säger Charlotta Niemistö.

- Och inte vet jag heller om vi når dit. Nu försöker man åtgärda det här med att lagstadga om delade föräldraledigheter.

Men det är ändå en kort tid som man är föräldraledig, det handlar om en mycket längre tid som man ska pussla med barn och arbete, säger Niemistö.

Samtidigt som vi säger att både män och kvinnor ska kunna arbeta och till och med göra karriär är organisationerna inte så villiga att vara flexibla.

- I de här diskussionerna är arbetslivet nästan alltid i fokus. De långa föräldraledigheterna är bra, men organisationerna följer lagen. Sen gör de inte så mycket mera.

I USA finns det exempelvis många arbetsplatser som erbjuder barndagvård åt anställdas barn.

- När föräldraledigheten är slut i Finland så ligger ansvaret på familjen. Det är föräldrarna själva som ska få ihop pusslet, säger Charlotta Niemistö.

Småbarnsmamma och vd

Lisbeth Staffans i Jakobstad var under många år vd för på Baltic Yachts. När Lisbeth tog över rodret 1992 var det verkligen tunnsått med kvinnor både i båtbranschen och på vd-poster. Dessutom hade hon två barn som gick i lågstadiet.

- Jag var i en ganska lämplig ålder, jag hade fött de barn jag ville ha. Min dotter var nio år och min son sju år, säger Lisbeth Staffans.

Innan Lisbeth åtog sig vd-jobbet så diskuterade hon saken med sin man och sina föräldrar.

- Alla sa att de tycker att jag ska försöka, men jag skulle inte ha tagit jobbet om jag inte haft min mamma och pappa här som kunde hjälpa mig, säger Lisbeth.

Lisbeth staffans och Kenneth Holmgård i Måndagsklubben
Lisbeth Staffans. Lisbeth staffans och Kenneth Holmgård i Måndagsklubben Bild: YLE/ Kjell Vikman företagsledare,kenneth holmgård

Jobbet som vd innebär långa dagar och man ska vara anträffbar när man behövs. Det är inget 8 till 16 jobb säger Lisbeth. Men eftersom hon redan jobbat med marknadsföring på Baltic Yachts visste hon vad som väntade. Ibland innebar jobbet också att hon var borta en vecka.

- Det måste man vara beredd på. Det är onödigt att gnälla sedan och jag visste precis vad som väntade.

Att Lisbeth jobbade långa dagar blev vardag i familjen och samtidigt ville hon verkligen vara mamma. Hon strävade efter att inte ta med sig jobbet hem.

- Men då var det inte som nu när man sitter och ser på telefonen och datorn på kvällarna. När jag var hemma då var jag med familjen. Det lyckades jag hålla och det är jag faktiskt riktigt stolt över, säger Lisbeth.

Lisbeth tycker inte att hon missat barnens uppväxt utan hon har hunnit hänga med på både skolavslutningar och fotbollsträningar.

Istället har hon njutit av både familjen och ett intressant yrkesliv.

Samtidigt förstår Lisbeth Staffans att kvinnor kan tveka att avancera i organisationer om de vill bilda familj. Utan ett nätverk som kan hjälpa till blir det tufft. Hennes eget mål var inte heller att bli vd, det bara blev så.

- Det var en rolig tid och jag njöt av mitt jobb. Men så har jag alltid varit en arbetsmyra. Jag tycker att vi fick det att fungera riktigt bra med familjen och jag ångar mig absolut inte, säger Lisbeth.

Pappa och chef

I dag, åtta år efter att Lisbeth gick i pension är det Sam Stenberg som leder Baltic Yachts. Han är i sin tur pappa till två barn på 13 och 15.

- Det finns ju ingen manual för hur man ska få ihop ekvationen. Och det är lättare om båda inte har ett jobb som kräver resor, säger Sam Stenberg.

Vd Sam Stenberg på Baltic Yachts
Sam Stenberg. Vd Sam Stenberg på Baltic Yachts Bild: YLE/Patrik Enlund Österbotten,Baltic Yachts,sam stenberg

Vardagen ska fungera

Just nu befinner han sig i Palma på Mallorca och då är det hans fru som är klasslärare som får vardagen att rulla där hemma.

Helt enkelt blir det inte heller fast barnen växer och blir större.

- Behoven ändrar och barnen blir mera självständiga men oberoende så måste groundservicen där hemma fungera. Det ska vara mat före träningar och vardagen ska rulla på och där räcker jag inte alltid till utan det faller på Maria, säger Sam.

Helt enkelt är det inte heller alltid att stänga av jobbet när man kommer hem.

- Inte lyckas jag alltid till hundra procent fast jag försöker vara närvarande när jag är hemma. Men vi har hållit på i 15 år nu och vi har fått det att gå ihop.

Viktigt att gilla sitt jobb

Något andra arbetsskifte sedan barnen lagt sig gör Sam Stenberg ändå inte. Det gör många föräldrar som deltagit i undersökningar som forskaren Charlotta Niemistö gjort. När barnen somnat jobbar föräldrarna fram till småtimmarna.

- Jag läser mejl och svarar på jobbsamtal där hemma alltid när det är möjligt. Men det handlar också om att jag gillar mitt arbete, jag tycker att det är roligt och då är det inte jobbigt, säger Sam.

Att gilla sitt jobb är a och o säger Sam, då känns jobbet inte som en börda.

- Jag är kanske inte alltid 100 procent närvarande när jag borde vara det, men det är så livet är, säger Sam Stenberg.

Tvång löser inget

Att lagstadga om att mammor och pappor ska dela lika på föräldraledigheter tro varken Sam eller Lisbeth automatiskt skulle göra oss jämställda. Eller leda till att flera kvinnor avancerar till toppen av organisationer.

- Jag är skeptisk till om familjeledigheter och ledande roller har något med varandra att göra. Även om det låter bra, säger Sam Stenberg.

- Jag tror inte att det är rätt väg att gå, det är individuellt vad man vill göra, men det är bra om papporna kan få vara hemma. Så ska det få vara, i framtiden är vi många pensionärer och få som jobbar. Då kan vi inte vara så strikta, säger Lisbeth Staffans.

Läs mera:

Den 37-åriga Jacinda Ardern är som bäst världens yngsta regeringschef

Nya Zeelands premiärminister väntar barn - sex veckor mammaledig

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern är gravid och väntar sitt första barn i juni. Den 37 åriga Ardern som leder det styrande Arbetarpartiet planerar att ta sex veckor moderskapsledighet efter den beräknade tiden i juni.

Läs mera:

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio.

Presidentparet ska få barn: "Vi har väntat i många år"

Presidentparet får familjetillökning. Fru Jenni Haukio är gravid, meddelar presidentens kansli.

Läs mera:

Birger Enges.

Att bli pappa sent i livet ger perspektiv - Niinistö får tips av annan äldre far

Vasabon Birger Enges har åtminstone en sak gemensamt med presidenten, och det är att få barn på äldre dar. Sin yngsta dotter fick han då han var över 60 år gammal, och två andra barn när han var 50 plus.

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle