Hoppa till huvudinnehåll

Ett av skrällnamnen borta – Cilic körde över Edmund: ”Haft extremt tuff väg”

Marin Cilic.
Marin Cilic tog en favoritseger och är klar för en ny grand slam-final. Marin Cilic. Bild: EPA Marin Čilić

Det brittiska grand slam-hoppet dog i semifinalen. En väldigt sliten Kyle Edmund fick ge sig i tre raka set mot Marin Cilic – en historisk kroat i Australian Open. ”Han hade problem att röra sig”, säger Cilic.

På den ena halvan i herrarnas Australian Open har sydkoreanen Hyeon Chung bjudit på en skrällturnering och är framme i semifinal. På den andra är det andra stora sensationsnamnet borta.

Kyle Edmund tvingades ge sig i tre raka set mot Marin Cilic i dagens semifinal i Melbourne. Siffrorna skrevs 6–2, 7–6, 6–2 till kroaten som är ute efter sin andra grand slam-titel.

– Nu har jag två lediga dagar. Det blir kul på söndag, säger Cilic enligt AP om finalen.

Cilic vann i raka set och hade lite hjälp av att Edmund kroknade. Hans fysik rämnade och han kallade också in sjukgymnasten för behandling.

– Jag såg att han hade lite problem att röra sig i tredje set. Jag försökte bara att flytta runt bollen på banan, säger Cilic.

Kyle Edmund.
Kyle Edmund jagade förgäves i semifinalen. Kyle Edmund. Bild: EPA Kyle Edmund

Slog Nadal på vägen

Edmund, rankad 49:e i världen inför årets första stora tennisturnering, har haft en svettig väg fram till semifinalskedet. Redan i första omgången spelade britten en femsetare.

– Han har haft en extremt tuff väg fram hit med ett par femsetare. Det lämnar definitivt spår i kroppen, säger Cilic.

Cilic har haft en något beskedligare väg fram till finalen. I kvartsfinalen slog han världsettan Rafael Nadal efter att spanjoren tvingats kasta in handduken på grund av skada.

Förste kroat i final i Melbourne

Nu kom sjätteseedade Cilic, som blir förste kroat att spela i en Australian Open-final, undan med knappt två och en halv timme på banan.

Cilic blir samtidigt den blott sjätte herrspelaren som har tagit sig till en final i Melbourne sedan 2009. Stan Wawrinka är den ende som har lyckats bryta sig in i ”The Big Four” – det vill säga Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray och Novak Djokovic.

Den andra herrsemifinalen spelas i morgon mellan världstvåan och regerande mästaren Federer och Chung, 58:e på ATP-rankningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport