Hoppa till huvudinnehåll

Komarov styrde in pucken i eget mål – Nylander räddade Toronto i förlängning

Leo Komarov.
Leo Komarov i farten (arkivbild). Leo Komarov. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Leo Komarov

Toronto Maple Leafs klarade till slut av att bortaslå Chicago Blackhawks med 3–2 – tack vare en straff av den svenska talangen William Nylander i förlängningen. Leo Komarov misslyckades i sin tur att parera ett skott – samtidigt som Kasperi Kapanen gjorde comeback.

Det var över innan det egentligen ens hann börja. William Nylander lyckades tvinga fram en straff bara sex sekunder in i förlängningen mot Chicago – och den svenska talangen stod för ett kyligt avslut. Slutresultatet: 3–2.

Hoppa över Twitterpostning

Matchens första mål får Leo Komarov ta på sig. Chicago fick spela i numerärt överläge fem minuter in i den första perioden då Brent Seabrook hittade ett skottläge. Leo Komarov försökte blockera pucken med sin klubba – men styrde istället spelredskapet perfekt förbi Frederik Andersen.

Hoppa över Twitterpostning

Komarov noterades också för en utvisning i slutet av den andra perioden. Kasperi Kapanen gjorde i sin tur sin sjunde NHL-match för säsongen – men noterades inte för poäng i matchen.

Segern var Torontos 27:e för säsongen. Laget ligger nu på tredje plats i Atlantdivisionen. Chicago, som åkte på säsongens sjunde förlust efter ordinarie speltid, ligger i sin tur sex poäng efter en Wild Card-placering i den västra konferensen.

Resultat, NHL:

Chicago – Toronto 2–3 efter förlängning
TOR Kapanen 0+0, +/- 0, istid 10:04
TOR Komarov 0+0, +/- 0, istid 12:27

Calgary – Los Angeles 1–2 efter förlängning

Videobilder från Viasat.

Läs också