Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen utklassades av Simmons i rookieduellen – valdes till nykomlingarnas All Stars

Markkanen dribblar med bollen.
Lauri Markkanen. Markkanen dribblar med bollen. Bild: All Over Press Lauri Markkanen,Chicago Bulls

Det var australiern Ben Simmons som var den största stjärnan på planen då hans Philadelphia 76ers stod värd för Lauri Markkanens Chicago Bulls. Saldot: Säsongens femte (!) trippeldubbel – efter att NBA meddelat att bägge två valts till Rising Stars-matchen.

Det hade i förhand hajpats som NBA-omgångens hetaste möte – åtminstone mellan två nykomlingar. Lauri Markkanen och Ben Simmons har båda visat framfötterna för sina Chicago respektive Philadelphia, men under natten till torsdag var hemmalaget klart starkare.

Slutresultatet skrevs 115–101 till Philadelphia och Chicago åkte således på sin andra förlust på raken. Matchen markerade samtidigt avslutet på en tre matcher lång bortaturné för Bulls.

Det var Philadelphias raketnykomling Ben Simmons som agerade största stjärna. Australiern stod för 19 poäng, 17 returer och 14 assist i matchen – säsongens och karriärens femte trippeldubbel. Simmons behöver ytterligare två för att tangera Lakers-legendaren Magic Johnsons rookierekord.

Markkanen då? Finländaren noterades för tolv poäng, tre returer och två assist. Av 13 skottlägen satte Markkanen fem – och talangen lyckades också äntligen punktera trepoängstorkan. Totalsaldot från trepoängslinjen blev ändå bara ett lyckat skott.

Valdes till ”nykomlingarnas All Stars-match”

Inför matchen hade NBA meddelat att både Lauri Markkanen och Ben Simmons – föga överraskande – valts att representera de icke-amerikanska spelarna i det så kallade Rising Stars-evenemanget. Matchen spelas under All Stars-helgen enligt USA mot resten av världen -format.

Skip Instagram post

I en videohälsning säger Markkanen att han är tacksam för chansen.

– Det här betyder mycket för mig, och det är också kul att Kris Dunn också valdes. Det kommer att bli kul att spela mot honom för en gångs skull, säger Markkanen om lagkamraten.

För Simmons del var beskedet mindre välkommet då säsongens absoluta nykomlingsstjärna i mångas papper borde ha valts till All Stars-matchen. Simmons klassades snabbt som ett av de största namnen som lämnats utan All Stars-status.

Resultat, NBA:

Charlotte – New Orleans 96–101

Detroit – Utah 95–98 efter förlängning

Indiana – Phoenix 116–101

Philadelphia – Chicago 115–101
CHI Markkanen 12/3/2

Atlanta – Toronto 93–108

Dallas – Houston 97–104

Memphis – San Antonio 85–108

Portland – Minnesota 123–114

LA Clippers – Boston 102–113

Läs också

Nyligen publicerat - Sport