Hoppa till huvudinnehåll

Tidigare brottare ny vd för Vasaregionens arenor

Botniahallen med splitterny konstgräsmatta som täcker halva hallen.
Vasaregionens arenor har bland annat hand om Botniahallen, Sandvikens fotbollstadion och Vaasa Arena. Botniahallen med splitterny konstgräsmatta som täcker halva hallen. Bild: YLE/ Marcus Lillkvist botniahallen

Tradenomen Michael Lyyski, 46, blir ny vd för Vasaregionens arenor.

- Det var ett svårt beslut. Vi diskuterade länge i styrelsen och måste rösta för att hitta en lösning. Vi hade två starka kandidater, säger styrelseordförande Mathias Skytte.

Lyyski valdes med rösterna 5-3. Mika Mäkisalo var den som fick tre röster och han är reserv ifall Lyyski inte tar emot tjänsten.

Michael Lyyski är född 1971 och bor i Laihela. Han är tradenom från Seinäjoki Yrkeshögskola. Han har jobbat på Elisa sedan 2003 med bland annat marknadsföring, försäljning och ledning. Lyyski har jobbat som förman i 19 år.

Tidigare brottare

Lyyski har också ett förflutet som brottare. Han har bland annat fått silver i världsmästerskap och Europamästerskap för under 20-åringar. Han har också ett guld från veteran-VM 2012.

- Vi får en professionell, positiv och coachande ledare. Hans bakgrund som professionell idrottare gör att han dessutom har förståelse för behoven hos de som använder arenorna.