Hoppa till huvudinnehåll

Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Staffan Gräsbeck med några av de fina strumpor vi fick in i fjol. Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

Strumphittarna är en musiktävling där de inskickade strumporna tävlar om ära och berömmelse. Publiken - alltså barnen och familjerna därhemma - står både för strumpartisterna och för valet av vem som vinner.

I år är det redan dags för programmets tredje säsong. Strumphittarnas regissör och programledare Staffan Gräsbeck förklarar det unika med konceptet.

- Strumphittarna passar för hela familjen. Det är ett underhållningsprogram, inte bara ett barnprogram, men passar ändå även för de minsta. Programmet introducerar olika genrer av musik för barnen och alla kan hitta sin favorit, säger han.

Barnen får faktiskt själva rösta fram vinnaren. Det händer inte så ofta.

Nu när deadlinen för strumpartisterna är nära har Staffan ett tips till barnen och deras familjer för det stundande veckoslutet.

- Gå igenom föräldrarnas garderob, ordna maskerad och hitta strumpor! Alla strumpor som skickas in syns någonstans i programmet, lovar Staffan.

- Man får gärna att tänka utanför boxen, det behövs inte bara rock- och popstrumpor. Och strumpan får gärna ha ett ansikte. En strumpa utan mun kan ju inte sjunga, men den får vara publikstrumpa, tipsar Staffan.

Helst inga bebisstrumpor, för då blir det svårt för dockföraren att få in handen i strumpan!

- På BUU-turnén har jag träffat dem som skapade de vinnande strumporna i säsong 1 och 2. Det är en av de bästa upplevelserna med Strumphittarna. Och det är roligt att så många är med, säger Staffan.

Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018
BUU-klubbens skrivbord börjar redan vara intäckt av inskickade bidrag. Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018 Bild: Staffan Gräsbeck / Yle BUU-klubben,post,Yle Fem,Yle Teema & Fem,barnprogram,musik,musiktävlingar,Handdocka,handdockor,Strumphittarna2018

Posta den färdiga strumpan till BUU-klubben! Adressen är: BUU-klubben, 00024 Yle. Som sagt vill vi gärna ha ditt bidrag senast den 31 januari 2018. Lägg med en lapp med både ditt och strumpans namn. Skriv också vad din strumpartist tycker om att göra eller sjunga.

Tidtabell för Strumphittarna

31 januari Sista dagen för inskickade strumpor
7 mars - 16 mars Strumphittarna bandas i studio
Oktober - november 2018 Programmet börjar komma ut på TV, på Yle Arenan och på Barnens Arena. Efter varje avsnitt får publiken rösta på sitt favoritbidrag.
15 november Strumphittarfinal

Kanske blir just din strumpartist en ny Emma - kolla klippet nedan!

Mer från programmet

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

  Strumphittarna vill ha era strumpartister - nu!

  Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Vi ger ut 24 helt nya finlandssvenska sagor - här hittar du dem!

  Älgen Emil, Bubba Kanin och Fiskmåsen Tova på äventyr.

  I sagorna följer vi med Älgen Emil, Bubba Kanin och Fiskmåsen Tova på deras äventyr på Klövholmen ute i skärgården. Äventyren läses upp av Oskar Pöysti och hittas bakom luckorna i BUU-klubbens julkalender på Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Många julkalendrar i år – alla hittar en favorit

  På Svenska Yle finns ett brett utbud av julkalendrar i år.

  Ett brett utbud av julkalendrar finns på Svenska Yle i år. Förutom BUU-klubbens julkalender i Korvatunturis bibliotek som sänds varje dag från och med 1 december kan man se andra julkalendrar, bland annat Barna Hedenhös uppfinner julen.

 • Finland 100 år ur barnperspektiv

  Visst kan man berätta om historia för småbarn!

  Visst kan man berätta om historia för småbarn! Låt barnen följa med Oskar Pöysti och lära sig vad som hände när Finland blev självständigt.

 • Barn i 100 år

  Dramaserie om barn i Finland under 100 år.

  En dramaserie om barn i Finland under100 år av självständighet.

 • Sluta aldrig att tala om mobbning

  Barnens egna berättelser om hur de upplevt mobbning.

  Under hösten bad Hajbo barn skicka in sina berättelser om hur de upplevt mobbning. Förvånansvärt många barn tog kontakt och berättade att de blivit mobbade och utfrysta. Många var också villiga att dela med sig av sin mobbningshistoria.

 • Hajbo vill engagera 8–13-åringarna

  Producenten Sandra Wikstrand vill skapa en dialog.

  – Vi vill skapa en dialog och vara en källa till inspiration i 8-13-åringarnas vardag, och därför jobbar vi webben och nätet först, säger producenten för Hajbo Sandra Wikstrand på Svenska Yle.

 • Kocka på

  Matglädje för småbarn

  Här får du många roliga tips på vad man kan kocka tillsammans med barn.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

 • 20 år med BUU-klubben

  BUU-klubben fyller 20, får sin trettionde programledare.

  Under sina tjugo år har BUU-klubben utvecklats till en central svenskspråkig platform för barn i Finland. BUU-klubben stärker barnens identitet och lotsar dem både in i vardagens mysterier och ut i världen.

Nyligen publicerat - Barn