Hoppa till huvudinnehåll

Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Staffan Gräsbeck med några av de fina strumpor vi fick in i fjol. Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

Strumphittarna är en musiktävling där de inskickade strumporna tävlar om ära och berömmelse. Publiken - alltså barnen och familjerna därhemma - står både för strumpartisterna och för valet av vem som vinner.

I år är det redan dags för programmets tredje säsong. Strumphittarnas regissör och programledare Staffan Gräsbeck förklarar det unika med konceptet.

- Strumphittarna passar för hela familjen. Det är ett underhållningsprogram, inte bara ett barnprogram, men passar ändå även för de minsta. Programmet introducerar olika genrer av musik för barnen och alla kan hitta sin favorit, säger han.

Barnen får faktiskt själva rösta fram vinnaren. Det händer inte så ofta.

Nu när deadlinen för strumpartisterna är nära har Staffan ett tips till barnen och deras familjer för det stundande veckoslutet.

- Gå igenom föräldrarnas garderob, ordna maskerad och hitta strumpor! Alla strumpor som skickas in syns någonstans i programmet, lovar Staffan.

- Man får gärna att tänka utanför boxen, det behövs inte bara rock- och popstrumpor. Och strumpan får gärna ha ett ansikte. En strumpa utan mun kan ju inte sjunga, men den får vara publikstrumpa, tipsar Staffan.

Helst inga bebisstrumpor, för då blir det svårt för dockföraren att få in handen i strumpan!

- På BUU-turnén har jag träffat dem som skapade de vinnande strumporna i säsong 1 och 2. Det är en av de bästa upplevelserna med Strumphittarna. Och det är roligt att så många är med, säger Staffan.

Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018
BUU-klubbens skrivbord börjar redan vara intäckt av inskickade bidrag. Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018 Bild: Staffan Gräsbeck / Yle BUU-klubben,post,Yle Fem,Yle Teema & Fem,barnprogram,musik,musiktävlingar,Handdocka,handdockor,Strumphittarna2018

Posta den färdiga strumpan till BUU-klubben! Adressen är: BUU-klubben, 00024 Yle. Som sagt vill vi gärna ha ditt bidrag senast den 31 januari 2018. Lägg med en lapp med både ditt och strumpans namn. Skriv också vad din strumpartist tycker om att göra eller sjunga.

Tidtabell för Strumphittarna

31 januari Sista dagen för inskickade strumpor
7 mars - 16 mars Strumphittarna bandas i studio
Oktober - november 2018 Programmet börjar komma ut på TV, på Yle Arenan och på Barnens Arena. Efter varje avsnitt får publiken rösta på sitt favoritbidrag.
15 november Strumphittarfinal

Kanske blir just din strumpartist en ny Emma - kolla klippet nedan!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

  Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

  Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

 • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

  Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

  Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Nyligen publicerat - Barn

 • Sök till MGP 2020!

  Du kan söka till MGP 2020 redan nu!

  Om du är mellan 8-15 år (född 2005-2012) och gillar att sjunga, skriva låtar och drömmer om att stå på scen kan du söka till MGP 2020.

 • MGP 2019: Rösta!

  Var med och välj årets vinnare i MGP!

  Efter finalen i MGP har vi en vinnarlåt – och DU kan vara med och bestämma vilken låt det blir! Rösta genom att skicka SMS med låtens startnummer till 050 90 200 50.

 • MGP 2019 direktsänt från TV-studion i Helsingfors klockan 18.00!

  Sjuttio bidrag blev till tio och ikväll får vi en vinnare!

  Ungefär 70 bidrag skickades in till årets Melodi Grand Prix, musiktävlingen för 8-15-åringar. Tio stycken blev valda till final. Tillsammans har man slipat på låtarna som artisterna själv ahra skrivit och ikväll får vi veta vem som kammar hem vinsten för i år!

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

  Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

  Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

  Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

  Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.