Hoppa till huvudinnehåll

Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Staffan Gräsbeck med några av de fina strumpor vi fick in i fjol. Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

Strumphittarna är en musiktävling där de inskickade strumporna tävlar om ära och berömmelse. Publiken - alltså barnen och familjerna därhemma - står både för strumpartisterna och för valet av vem som vinner.

I år är det redan dags för programmets tredje säsong. Strumphittarnas regissör och programledare Staffan Gräsbeck förklarar det unika med konceptet.

- Strumphittarna passar för hela familjen. Det är ett underhållningsprogram, inte bara ett barnprogram, men passar ändå även för de minsta. Programmet introducerar olika genrer av musik för barnen och alla kan hitta sin favorit, säger han.

Barnen får faktiskt själva rösta fram vinnaren. Det händer inte så ofta.

Nu när deadlinen för strumpartisterna är nära har Staffan ett tips till barnen och deras familjer för det stundande veckoslutet.

- Gå igenom föräldrarnas garderob, ordna maskerad och hitta strumpor! Alla strumpor som skickas in syns någonstans i programmet, lovar Staffan.

- Man får gärna att tänka utanför boxen, det behövs inte bara rock- och popstrumpor. Och strumpan får gärna ha ett ansikte. En strumpa utan mun kan ju inte sjunga, men den får vara publikstrumpa, tipsar Staffan.

Helst inga bebisstrumpor, för då blir det svårt för dockföraren att få in handen i strumpan!

- På BUU-turnén har jag träffat dem som skapade de vinnande strumporna i säsong 1 och 2. Det är en av de bästa upplevelserna med Strumphittarna. Och det är roligt att så många är med, säger Staffan.

Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018
BUU-klubbens skrivbord börjar redan vara intäckt av inskickade bidrag. Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018 Bild: Staffan Gräsbeck / Yle BUU-klubben,post,Yle Fem,Yle Teema & Fem,barnprogram,musik,musiktävlingar,Handdocka,handdockor,Strumphittarna2018

Posta den färdiga strumpan till BUU-klubben! Adressen är: BUU-klubben, 00024 Yle. Som sagt vill vi gärna ha ditt bidrag senast den 31 januari 2018. Lägg med en lapp med både ditt och strumpans namn. Skriv också vad din strumpartist tycker om att göra eller sjunga.

Tidtabell för Strumphittarna

31 januari Sista dagen för inskickade strumpor
7 mars - 16 mars Strumphittarna bandas i studio
Oktober - november 2018 Programmet börjar komma ut på TV, på Yle Arenan och på Barnens Arena. Efter varje avsnitt får publiken rösta på sitt favoritbidrag.
15 november Strumphittarfinal

Kanske blir just din strumpartist en ny Emma - kolla klippet nedan!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
  • Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

    "Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

    Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

  • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

    Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

    BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

  • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

    Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

    Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

  • Djur i tv-studion - så här kan det gå!

    Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

    Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

  • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

    BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

    En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn