Hoppa till huvudinnehåll

Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Staffan Gräsbeck med några av de fina strumpor vi fick in i fjol. Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

Strumphittarna är en musiktävling där de inskickade strumporna tävlar om ära och berömmelse. Publiken - alltså barnen och familjerna därhemma - står både för strumpartisterna och för valet av vem som vinner.

I år är det redan dags för programmets tredje säsong. Strumphittarnas regissör och programledare Staffan Gräsbeck förklarar det unika med konceptet.

- Strumphittarna passar för hela familjen. Det är ett underhållningsprogram, inte bara ett barnprogram, men passar ändå även för de minsta. Programmet introducerar olika genrer av musik för barnen och alla kan hitta sin favorit, säger han.

Barnen får faktiskt själva rösta fram vinnaren. Det händer inte så ofta.

Nu när deadlinen för strumpartisterna är nära har Staffan ett tips till barnen och deras familjer för det stundande veckoslutet.

- Gå igenom föräldrarnas garderob, ordna maskerad och hitta strumpor! Alla strumpor som skickas in syns någonstans i programmet, lovar Staffan.

- Man får gärna att tänka utanför boxen, det behövs inte bara rock- och popstrumpor. Och strumpan får gärna ha ett ansikte. En strumpa utan mun kan ju inte sjunga, men den får vara publikstrumpa, tipsar Staffan.

Helst inga bebisstrumpor, för då blir det svårt för dockföraren att få in handen i strumpan!

- På BUU-turnén har jag träffat dem som skapade de vinnande strumporna i säsong 1 och 2. Det är en av de bästa upplevelserna med Strumphittarna. Och det är roligt att så många är med, säger Staffan.

Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018
BUU-klubbens skrivbord börjar redan vara intäckt av inskickade bidrag. Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018 Bild: Staffan Gräsbeck / Yle BUU-klubben,post,Yle Fem,Yle Teema & Fem,barnprogram,musik,musiktävlingar,Handdocka,handdockor,Strumphittarna2018

Posta den färdiga strumpan till BUU-klubben! Adressen är: BUU-klubben, 00024 Yle. Som sagt vill vi gärna ha ditt bidrag senast den 31 januari 2018. Lägg med en lapp med både ditt och strumpans namn. Skriv också vad din strumpartist tycker om att göra eller sjunga.

Tidtabell för Strumphittarna

31 januari Sista dagen för inskickade strumpor
7 mars - 16 mars Strumphittarna bandas i studio
Oktober - november 2018 Programmet börjar komma ut på TV, på Yle Arenan och på Barnens Arena. Efter varje avsnitt får publiken rösta på sitt favoritbidrag.
15 november Strumphittarfinal

Kanske blir just din strumpartist en ny Emma - kolla klippet nedan!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP

Nyligen publicerat - Barn

 • Lär dig kontrollera ditt inre monster med BUU-klubben

  BUU-klubben hjälper alla att förstå och hantera känslor.

  Vad kan man göra om man är riktigt arg? Hur pratar man om känslor? Den här veckan har BUU-klubben känslohantering och våld som tema. BUU-klubbsledare Lisa Gerkman hoppas att alla lär sig något.

 • MGP 2018: Rösta så här

  Så här röstar du i MGP-finalen

  Efter MGP-finalen kommer en artist stå som vinnare – och DU kan vara med och bestämma vem det blir! Rösta genom att skicka SMS med artistens startnummer till 050 90 200 50.

 • Kom och se MGP-showen live på genrepet!

  Upplev MGP-showen på plats i Yles tv-studio på lördag 6.10.

  Upplev MGP-showen på plats i Yles tv-studio i Helsingfors. Genrepet visas på dagen kl. 13-16 och är identiskt med direktsända tv-finalen på kvällen.

 • MGP 2018: Edith

  Edith Nyroos är finalist i MGP 2018.

  Edith Nyroos är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Moski och Zingo

  Moski och Zingo gillar att dansa!

  Moski och Zingo, som består av Moa Wulff och Signe Rönnlund, är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Milou

  Milou Sederlöf är finalist i MGP 2018.

  Milou Sederlöf är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Tyra

  Tyra Wingren är finalist i MGP 2018.

  Tyra Wingren är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Tinja

  Tinja Höglund är finalist i MGP 2018.

  Tinja Höglund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Sofie

  Sofie Jansson är finalist i MGP 2018.

  Sofie Jansson är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: ITS 3

  ITS 3 har varit vänner sedan dagis.

  ITS 3 som består av Samira Kanji, Tilda Nevaste och Isabel Ström är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.