Hoppa till huvudinnehåll

Trump förklarar sin Amerika först-politik för finanseliten – se talet från Davos direkt klockan 15

USA vill bevara starka band till sina allierande men samtidigt minska på underskottet i handelsbalansen. Det här budskapet väntas USA:s president Donald Trump leverera i sitt tal från det globala ekonomiforumet i Davos.

Trump anlände till schweiziska Davos i går för att träffa politiska ledare och världens finanselit. Det huvudsakliga syftet med besöket är att övertyga finanspamparna att det är lönsamt att investera i USA.

Trump som kör hårt med sitt Amerika först-motto har ofta kritiserat frihandelsavtal som enligt honom försvagar USA:s ekonomi.

Det globala ekonomiforumet har traditionellt varit för fri rörlighet för produkter och tjänster.

Trump ska enligt planerna hålla tal klockan 15.

Läs mera:

Elefanten i rummet - många undrar vad president Trump ska göra i Davos

Anti-globalisten Donalds Trumps medverkan i det internationella ekonomiska forumet i Davos väcker förundran. Han är visserligen elefanten i rummet, men han upplever att de nu måste lyssna på honom, säger professor Sharyn O'Halloran i New York. Och han tillför ju nya synvinklar.

Läs mera:

Davos 2018: Varför hålls detta årliga ekonomiska kändisforum i Alperna och varför håller Trump tal där?

Vad är idén med denna årliga sammankomst i de schweiziska alperna? Vad är det som händer där på riktigt? För forumet något gott med sig? Och vad kommer USA:s president att säga?