Hoppa till huvudinnehåll

Dubbel-dubbel av Markkanen då Bulls åkte på tredje raka förlusten – tränaren efterlyser tuffare tag

Trepoängarna satt bättre än på länge – men det blev bara elva poäng för Lauri Markkanen då hans Chicago Bulls åkte på en hemmaförlust mot Los Angeles Lakers. Talangen noterades också för elva returer – och således också för säsongens elfte dubbel-dubbel.

Lakers var steget före så gott som hela vägen. Inför den sista perioden hade gästerna rivit upp en tolvpoängsledning – som ändå inte räckte hela vägen.

Bulls kom ikapp och förbi, men tappade själv ledningen under de sista minuterna. I en avgörande sekvens var det Markkanen som torskade.

Det stod 97–96 till Bulls på tavlan då Julius Randle stal bollen av finländaren och satte en trepoängare, och i det följande anfallet missade Markkanen sitt skott från trepoängslinjen. I nästa anfall lyckades Lakers igen – och segern hade runnit ut i sanden.

Markkanen lyckades ändå bättre från trepoängslinjen än i de tidigare matcherna. Av sex försök satte Markkanen tre. Totalnoteringen: Elva poäng och elva rebounds – säsongens elfte dubbel-dubbel.

Markkanen har nu noterats för näst flest dubbel-dubblar av alla rookies – endast Ben Simmons ligger före i statistiken.

Irriterades av domarna

Mot Lakers var det ändå ingen tröst. I slutet av matchen frustrerades till och med den vanligt lugna Markkanen då domaren valde att fria Lakers-försvaret i ett kritiskt läge.

Markkanen försökte dunka in bollen och blockerades – enligt honom regelvidrigt – av Lakers försvar.

– Så mycket känsla har Markkanen inte visat mot domarna hittills under karriären, skriver Chicago Tribunes K.C. Johnson.

Till slut stod det 108–103 till Lakers på tavlan.

Chefstränaren Fred Hoiberg efterlyser i sin tur mer tuffhet och kurage av sin trupp. Dessutom saknar laget skadade Kris Dunn, menar han.

– Just nu funkar inte vår kemi på grund av de nya formationerna, förklarar Hoiberg enligt tidningen.

Resultat, NBA:

Charlotte – Atlanta 121–110

Cleveland – Indiana 115–108

Toronto – Utah 93–97

Chicago – LA Lakers 103–108
CHI Markkanen 11/11/0

Memphis – LA Clippers 100–109

Milwaukee – Brooklyn 116–91

New Orleans – Houston 115–113

Dallas – Portland 93–107

San Antonio – Philadelphia 78–97

Phoenix – New York 85–107

Videobilder från Ruutu+.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport