Hoppa till huvudinnehåll

Ingåbon Emil Lindholm kom tvåa i Lapplandsrallyt

Rallybil kommer med hög hastighet på vinterväg.
Paret Emil Lindholm - Mikael Korhonen höll hög hastighet på de lappländska vägarna. Rallybil kommer med hög hastighet på vinterväg. Bild: Taneli Niinimäki rally,bilsport,motorsport,Västnyland,Ingå,Rovaniemi,Arctic Rally

Emil Lindholm rattade sin första fyrhjulsdrivna rallybil in på andra plats i allmänna klassen i SM Arctic Lapland rallyt. Segern i rallyt gick till Eerik Pietarinen med en marginal på knappt två och en halv minut.

Ingåbon Emil Lindholm, 21 år, inledde tillsammans med kartläsaren Mikael Korhonen säsongen i FM-serien näst intill perfekt.

- I dag fortsatte vi i princip där vi slutade på fredagen. Det kändes att vi hela tiden blev snabbare, nästan av sig själv, förklarade Lindholm efter rallyt.

I sitt första rally med en fyrhjulsdriven bil var paret Lindholm – Korhonen snabbast på två specialsträckor.

Rallybil kommer susande på snötäckt väg på natten.
Emil Lindholm höll bra fart också då mörkern infallit. Rallybil kommer susande på snötäckt väg på natten. Bild: Taneli Niinimäki rally,bilsport,motorsport,Västnyland,Ingå,Rovaniemi,Arctic Rally

Ekipaget klockades i mål på den snabbaste tiden i den helt nya etappen Untamovaara. Lindholm var snabbast också på publiketappen Mäntyvaara.

- Att vi var snabbast på etappen Untamovaara var en verklig överraskning. Jag tyckte inte vi körde fortare där än på någon annan specialsträcka.

Underbar känsla i mål

Emil Lindholm säger att feelingen i mål var alldeles underbar.

- När är följande rally? var första tanken. Resultatmässigt kan vi förbättra ett pinnhål, men det finns mycket jag själv kan förbättra i mitt körande.

FM-seriens följande tävling körs 16-17 februari i S:t Michel. I serien ingår sju deltävlingar. Den sista deltävlingen körs i Åbo i slutet av september.

Slutresultaten från Arctic Lappland rallyt i Rovaniemi:

1. Eerik Pietarinen - Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 2:08:49,3
2. Emil Lindholm - Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 + 2:25,4
3. Takamoto Katsuta (J) - Marko Salminen Ford Fiesta R5 + 2:36,2
4. Jukka Ketomäki -  Jarkko Alanen Skoda Fabia R5 + 2:41,9
5. Marko Mänty - Joni Mäkelä Skoda Fabia R5 + 3:09,3

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland