Hoppa till huvudinnehåll

Ingåbon Emil Lindholm kom tvåa i Lapplandsrallyt

Rallybil kommer med hög hastighet på vinterväg.
Paret Emil Lindholm - Mikael Korhonen höll hög hastighet på de lappländska vägarna. Rallybil kommer med hög hastighet på vinterväg. Bild: Taneli Niinimäki rally,bilsport,motorsport,Västnyland,Ingå,Rovaniemi,Arctic Rally

Emil Lindholm rattade sin första fyrhjulsdrivna rallybil in på andra plats i allmänna klassen i SM Arctic Lapland rallyt. Segern i rallyt gick till Eerik Pietarinen med en marginal på knappt två och en halv minut.

Ingåbon Emil Lindholm, 21 år, inledde tillsammans med kartläsaren Mikael Korhonen säsongen i FM-serien näst intill perfekt.

- I dag fortsatte vi i princip där vi slutade på fredagen. Det kändes att vi hela tiden blev snabbare, nästan av sig själv, förklarade Lindholm efter rallyt.

I sitt första rally med en fyrhjulsdriven bil var paret Lindholm – Korhonen snabbast på två specialsträckor.

Rallybil kommer susande på snötäckt väg på natten.
Emil Lindholm höll bra fart också då mörkern infallit. Rallybil kommer susande på snötäckt väg på natten. Bild: Taneli Niinimäki rally,bilsport,motorsport,Västnyland,Ingå,Rovaniemi,Arctic Rally

Ekipaget klockades i mål på den snabbaste tiden i den helt nya etappen Untamovaara. Lindholm var snabbast också på publiketappen Mäntyvaara.

- Att vi var snabbast på etappen Untamovaara var en verklig överraskning. Jag tyckte inte vi körde fortare där än på någon annan specialsträcka.

Underbar känsla i mål

Emil Lindholm säger att feelingen i mål var alldeles underbar.

- När är följande rally? var första tanken. Resultatmässigt kan vi förbättra ett pinnhål, men det finns mycket jag själv kan förbättra i mitt körande.

FM-seriens följande tävling körs 16-17 februari i S:t Michel. I serien ingår sju deltävlingar. Den sista deltävlingen körs i Åbo i slutet av september.

Slutresultaten från Arctic Lappland rallyt i Rovaniemi:

1. Eerik Pietarinen - Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 2:08:49,3
2. Emil Lindholm - Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 + 2:25,4
3. Takamoto Katsuta (J) - Marko Salminen Ford Fiesta R5 + 2:36,2
4. Jukka Ketomäki -  Jarkko Alanen Skoda Fabia R5 + 2:41,9
5. Marko Mänty - Joni Mäkelä Skoda Fabia R5 + 3:09,3

 • De seglar till Sydeuropa utan att kunna segla

  Raseborgarna för loggbok på sociala medier.

  På söndag (19.8) kastar Alfons Grönqvist och Kalle Määttä loss från hamnen i Ekenäs. Målet är Malta i Medelhavet. Ingendera har någon större segelvana men räknar med att de lär sig under färden.

 • Ett försvarstal för den föraktade dansbandsmusiken

  Finns det något mera laddat än att gilla kramgoa låtar?

  Banalt och kommersiellt dravel byggt på enkla ackord och ännu enklare texter. Ungefär så brukar det låta när dansbandsmusiken får sig en omgång. Jag väljer att kalla den social, positiv och allmängiltig.

 • Latvala krigar om pallplacering i Tyskland – Tänak går mot seger

  Latvala, Neuville och Sordo ligger alla inom två sekunder.

  Jari-Matti Latvala ligger på tredje plats i Tysklands VM-rally efter elva specialsträckor. Latvala går en hård kamp om den sista pallplaceringen med Thierry Neuville och Dani Sordo. Esten Ott Tänak har dominerat under veckoslutet och leder rallyt före Sebastien Ogier.

Läs också

Västnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Västnyland