Hoppa till huvudinnehåll

Latvala i ett vakuum i premiären – klagar på besvärliga förhållanden

Jari-Matti Latvala intervjuas.
Jari-Matti Latvala var inte helt tillfreds med förhållandena i Monte Carlo. Jari-Matti Latvala intervjuas. Bild: imago/PanoramiC/ All Over Press Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala kör mot en tredjeplats i starten på rallysäsongen. Han befinner sig i ett stort ingenmansland inför sista dagen.

När fyra specialsträckor återstår av årets första VM-rally ser resultatlistan rätt klar ut. Sebastien Ogier har kopplat ett tydligt grepp om segern i Monte Carlo.

Esten Ott Tänak ligger en dryg halvminut bakom Ogier och avståndet från tvåan till finländske trean Jari-Matti Latvala är en minut.

Latvala befinner sig i ett vakuum mellan tätduon och resten. Toyotaföraren har stallkamraten och landsmannen Esapekka Lappi hela tre minuter bakom sig.

Latvala tyckte att vägarna i Monte Carlo var svårbemästrade.

– Det blir gyttjigare och det känns som det bara går långsammare. Dessutom sken sol besvärligt i ögonen och därför var sikten emellanåt dålig, säger finländaren enligt STT.

VM-rallyt i Monte Carlo avslutas på söndag.

Ställning efter 13/17 specialsträckor:

1) Sebastien Ogier, Ford 3.30.30,9
2) Ott Tänak, Toyota + 33,5
3) Jari-Matti Latvala, Toyota + 1.32,7
4) Esapekka Lappi, Toyota + 4.38,5

5) Kris Meeke, Citroen + 4.40,1
---
11) Kalle Rovanperå, Skoda (WRC2) + 17.54,8
19) Teemu Suninen, Ford (WRC2) + 48.02,3

 • De seglar till Sydeuropa utan att kunna segla

  Raseborgarna för loggbok på sociala medier.

  På söndag (19.8) kastar Alfons Grönqvist och Kalle Määttä loss från hamnen i Ekenäs. Målet är Malta i Medelhavet. Ingendera har någon större segelvana men räknar med att de lär sig under färden.

 • Ett försvarstal för den föraktade dansbandsmusiken

  Finns det något mera laddat än att gilla kramgoa låtar?

  Banalt och kommersiellt dravel byggt på enkla ackord och ännu enklare texter. Ungefär så brukar det låta när dansbandsmusiken får sig en omgång. Jag väljer att kalla den social, positiv och allmängiltig.

 • Latvala krigar om pallplacering i Tyskland – Tänak går mot seger

  Latvala, Neuville och Sordo ligger alla inom två sekunder.

  Jari-Matti Latvala ligger på tredje plats i Tysklands VM-rally efter elva specialsträckor. Latvala går en hård kamp om den sista pallplaceringen med Thierry Neuville och Dani Sordo. Esten Ott Tänak har dominerat under veckoslutet och leder rallyt före Sebastien Ogier.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport