Hoppa till huvudinnehåll

Jublande glädje och dystra miner - vi samlar bilderna från presidentvalet 2018

Gruppbild från Samlingspartiets valvaka 2018.
Sauli Niinistö, Kristdemokraternas ordförande Sari Essayah, finansminister och Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo och undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen. Gruppbild från Samlingspartiets valvaka 2018. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari Sauli Niinistö,Sari Essayah,Petteri Orpo,Sanni Grahn-Laasonen,Presidentvalet i Finland 2018

Republikens sittande president, Sauli Niinistö (valmansförening), segrade överlägset i presidentvalet 2018 med 62,7 procent av rösterna. Här samlar vi de bästa bilderna från valkvällen.

Sauli Niinistö ser glad ut på sin valvaka 2018.
Sauli Niinistö får sitta kvar som republikens president i ytterligare sex år. Sauli Niinistö ser glad ut på sin valvaka 2018. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari Sauli Niinistö,Presidentvalet i Finland 2018,Samlingspartiet
Sauli Niinistö under en kristallkrona.
Niinistö var en överlägsen segrare. Sauli Niinistö under en kristallkrona. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen Presidentvalet i Finland 2018,presidentval,Sauli Niinistö
Väyrynen, Huhtasaari, Haavisto och Niinistö under valvakan i Ständerhuset i Helsingfors.
Vinnarna - de fyra kandidaterna med bäst resultat, från höger: Sauli Niinistö (valmansförening), Pekka Haavisto (Gröna), Laura Huhtasaari (Sannf) och Paavo Väyrynen (valmansförening). Väyrynen, Huhtasaari, Haavisto och Niinistö under valvakan i Ständerhuset i Helsingfors. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen Presidentvalet i Finland 2018,presidentval,Paavo Väyrynen,Laura Huhtasaari,Pekka Haavisto,Sauli Niinistö
Vanhanen, Kyllönen, Torvalds och Haatainen intervjuas av Helsingin Sanomats journalist i Ständerhuset i Helsingfors.
Förlorarna - de fyra kandidaterna med sämst resultat, från höger: Tuula Haatainen (SDP), Nils Torvalds (SFP), Merja Kyllönen (VF) och Matti Vanhanen (C). Vanhanen, Kyllönen, Torvalds och Haatainen intervjuas av Helsingin Sanomats journalist i Ständerhuset i Helsingfors. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen presidentval,Matti Vanhanen,Merja Kyllönen,Nils Torvalds,Tuula Haatainen,Presidentvalet i Finland 2018
Pekka Haavisto och Sauli Niinistö skakar hand.
Pekka Haavisto gratulerar Niinistö till segern. Pekka Haavisto och Sauli Niinistö skakar hand. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari Sauli Niinistö,Pekka Haavisto,Presidentvalet i Finland 2018
Haavisto talar för pressen under sin valvaka.
De grönas kandidat Pekka Haavisto kom på andra plats. Haavisto talar för pressen under sin valvaka. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen Pekka Haavisto,Presidentvalet i Finland 2018,presidentval
Människor jublar på Haavistos valvaka.
Glada miner på De grönas valvaka. Människor jublar på Haavistos valvaka. Bild: Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto Pekka Haavisto,Valvaka,Presidentvalet i Finland 2018,presidentval
Laura Huhtasaari och Jussi Halla-aho på Sannfinländarnas valvaka.
Sannfinländarnas Jussi Halla-aho kramar om partiets kandidat Laura Huhtasaari. Laura Huhtasaari och Jussi Halla-aho på Sannfinländarnas valvaka. Bild: Lehtikuva/ Martti Kainulainen presidentval,Laura Huhtasaari,Jussi Halla-aho,Presidentvalet i Finland 2018
Matti Vanhanen.
Centerns Matti Vanhanen fick bara drygt 4 procent av rösterna. Matti Vanhanen. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen Matti Vanhanen,presidentval,Presidentvalet i Finland 2018
Tuula Haatainen.
Tuula Haatainen ställde upp för SDP och gjorde en brakförlust i valet med drygt 3 procent av rösterna. Tuula Haatainen. Bild: Lehtikuva/ Markku Ulander Tuula Haatainen,presidentval,Presidentvalet i Finland 2018
Paavo Väyrynen fotograferad under presidentvalet 2018.
Paavo Väyrynen är nöjd med sitt resultat och säger att han nu satsar på att komma tillbaka till riksdagen. Paavo Väyrynen fotograferad under presidentvalet 2018. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen Paavo Väyrynen,Presidentvalet i Finland 2018
Nils Torvalds.
SFP:s Nils Torvalds kom sist i presidentvalet 2018. Nils Torvalds. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen presidentval,Presidentvalet i Finland 2018,Nils Torvalds
Laura Huhtasaari och Paavo Väyrynen.
Laura Huhtasaari (Sannf) och Paavo Väyrynen (valmansförening). Laura Huhtasaari och Paavo Väyrynen. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen presidentval,Presidentvalet i Finland 2018,Paavo Väyrynen,Laura Huhtasaari
Merja Kyllönen.
Meja Kyllönen ställde upp för Vänsterförbundet. Merja Kyllönen. Bild: Lehtikuva/ Vesa Moilanen Merja Kyllönen,presidentval,Presidentvalet i Finland 2018
Anna-Maja Henriksson och Nils Torvalds står bredvid varandra på Niinistös valvaka.
SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson med partiets kandidat Nils Torvalds. Anna-Maja Henriksson och Nils Torvalds står bredvid varandra på Niinistös valvaka. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari Nils Torvalds,Anna-Maja Henriksson
Jan Vapaavuori och Petteri orpo på Sauli Niinistös valvaka.
Samlingspartisterna Jan Vapaavuori (vänster) och Petteri Orpo ser nöjda ut. Jan Vapaavuori och Petteri orpo på Sauli Niinistös valvaka. Bild: Lehtikuva/ Markku Ulander presidentval,Presidentvalet i Finland 2018,Petteri Orpo,Jan Vapaavuori
Touko Aalto på presidentvalsvaka.
De grönas ordförande Touko Aalto. Touko Aalto på presidentvalsvaka. Bild: Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto presidentval,Presidentvalet i Finland 2018,Touko Aalto,Valvaka
Maarit Feldt-Ranta, Erkki Tuomioja och Tarja Halonen på SDP:s valvaka.
Socialdemokraterna Sirpa Paatero, Maarit Feldt-Ranta och Erkki Tuomioja talar med president Tarja Halonen. Maarit Feldt-Ranta, Erkki Tuomioja och Tarja Halonen på SDP:s valvaka. Bild: Lehtikuva Tarja Halonen,Maarit Feldt-Ranta,Erkki Tuomioja

Läs också

Val

Nyligen publicerat - Val