Hoppa till huvudinnehåll

Man Citys ilska trots avancemang i FA-cupen – succéspelaren skadad

Leroy Sane.
Leroy Sane lär bli borta en tid efter att han åkte på en tuff tackling. Leroy Sane. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Leroy Sané

Manchester City kom, såg, segrade – och blev förbannat. FA-cupmötet i Cardiff kan ha blivit kostsamt. Tacklingarna haglade och Leroy Sane tvingades utgå. "Spelarna måste skyddas", säger en arg Pep Guardiola.

En 2–0-seger i bakfickan – och ändå stor frustration hos Pep Guardiola. Manchester Citys tränare var inte nöjd med allt efter den säkra bortasegern i FA-cupens fjärde omgång mot Cardiff City.

Efter slutsignalen gick han raka vägen till domarna för att ge sin syn på en del av de tacklingar som motståndarna delade ut.

– Spelarna måste skyddas och domarna måste göra det. Inte bara mina spelare, alla spelare. När det är farligt är det farligt. Man är inte modig för att man sparkar, säger Guardiola till BBC.

Den som drabbades allra hårdast i kväll var Leroy Sane. Han tvingades utgå skadad i paus och det kunde ha gått riktigt illa för den unge tysken.

– Sane kommer att vara borta. Jag vet inte hur länge, jag är ingen doktor, säger Guardiola.

Sju mål i Premier League

Sane har vuxit fram till en av Citys nyckelspelare under säsongen. 22-åringen har gjort succé rakt igenom och har bland annat stått för sju mål och tio assist på sina 22 ligaduster.

Under tiden som Sane fanns kvar på planen gjorde City matchens två mål. Kevin De Bruyne satte 1–0 och Raheem Sterling 2–0.

– Vi hade mycket utrymme och det var lite märkligt i andra halvlek. De ville inte gå framåt och det blev lite tråkigt sista halvtimmen, säger De Bruyne.

Chelsea firar mål.
Michy Batshuayi (andra från höger) prickade in två mål för Chelsea. Chelsea firar mål. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Michy Batshuayi,Chelsea FC

Stannar Batshuayi i Chelsea?

I dagens andra FA-cupmatch blev det också en favoritseger. Chelsea gjorde processen kort i hemmamötet med Premier League-kollegan Newcastle.

Michy Batshuayi fick chansen på topp i Álvaro Moratas frånvaro och tog den. Han skickade in två av målen när ”Blues” vann med 3–0.

Det som eftersnacket framför allt handlade om var Chelseas transferplaner. Det har funnits prat om att just Batshuayi ska gå på lån om Chelsea köper en ny anfallare.

– Jag vet inte om vi får in en till spelare, men om vi gör det betyder det inte att Michy måste lånas ut. Jag vet inte om han vill stanna om det blir så, det är upp till spelarna och inte mitt beslut, säger Conte till BBC.

Batshuayis svar om framtiden:

– Jag är glad och jag tar chansen när jag får den. Jag vet inte hur det blir. Det är bättre att prata med Conte.

Resultat, FA-cupen:

Chelsea–Newcastle 3–0 (2–0)
Cardiff City–Manchester City 0–2 (0–2)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport