Hoppa till huvudinnehåll

Orosmolnen hopar sig: Febrig Pärmäkoski avbröt sista träningslägret före OS

Krista Pärmäkoski, Ruka 2017.
Krista Pärmäkoski. Krista Pärmäkoski, Ruka 2017. Bild: Heidi Koivunen / All Over Press Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoskis förberedelser inför vinterspelen i Pyeongchang har åkt på en smäll. Skidförbundet meddelar att skidlöparen tvingats avbryta sitt förberedande träningsläger på grund av sjukdom – inte alls optimalt, säger Pärmäkoski själv.

Pärmäkoski hör till de största blåvita medaljkandidaterna inom damlängdåkningen. Pärmäkoski stod över den sista världscupshelgen i Seefeld för att förbereda sig för vinterspelen i Seiser Alm – och nu har åkaren stött på problem.

Skidförbundet meddelar att åkaren tvingats återvända till Finland på grund av feber.

– Det är förstås inte en väntad vändning, eftersom lägret gick helt enligt planerna – vilket är bra. Nu är det viktigaste att jag återhämtar mig så snabbt som möjligt så att jag kan fortsätta förbereda mig för OS, säger Pärmäkoski i förbundets pressmeddelande.

– Som tur är det en god bit kvar tills de första starterna, tillägger hon.

Pärmäkoski skulle ursprungligen resa till Sydkorea och Pyeongchang på torsdag. Hur de här planerna påverkas av sjukdomsfallet är i nuläget oklart.

Läs också