Hoppa till huvudinnehåll

Polisen ber unga pizzeriarånare i Karis träda fram: ”Vi har övervakningsbilder av god kvalité”

Mopeder som står parkerade.
Rånarnas mopeder väntade bakom Katarinaskolan, visar polisens efterforskningar. Bilden är en arkivbild. Mopeder som står parkerade. Bild: Nicole Hjelt / Yle mopeder,däck (fordon),hjul

Polisen har övervakningsbilder av god kvalité på de fyra unga pizzeriarånarna i Karis (28.1). Polisen vill ändå att pojkarna eller deras föräldrar i första hand tar kontakt.

Fyra unga män rånade en pizzeria på Bangatan på söndagen (28.1). Sedan avlägsnade de sig till Katarinaskolan, där två mopeder väntade på rånarna bakom skolan.

Den ena mopeden är av modellen Honda Monkey eller motsvarade. Mopeden har en pakethållare som pekar avsevärt mycket snett uppåt. Den andra mopeden som rånarna använde är en så kallade crossmoped.

Vita crosshjälmar

Båda mopedförarna hade vita crosshjälmar utan visir på sig.

En av de andra pojkarna hade en keps på sig och den andra en mössa. Pojkarna bar svarta sportskor med vita botten.

Om pojkarna eller deras föräldrar inte tar kontakt kommer polisen att publicera övervakningsbilderna för att på så sätt kunna reda ut de misstänkta rånarnas identitet.

Rånarna använde våld mot en person som jobbade i pizzerian och stal kontanter. Rånet skedde vid 20.30 på söndagen.

Eventuella ögonvittnen kan ta kontakt med polisen på telefonnumret 029543250 eller 0295413031. Man kan också ta kontakt per e-post på adressen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Läs mera:

Två av fyra rånare gripna i Karis – pojkarna är i 15-årsåldern

Polisen har gripit två pojkar som misstänks för rånet i en pizzeria i Karis i söndags. Pojkarna greps vid 15-tiden på måndagen (29.1).

Läs mera:

Unga män rånade pizzeria i Karis

Fyra unga män rånade en pizzeria på Bangatan i Karis på söndagskvällen. Männen använde våld mot en person som jobbade i pizzerian och stal kontanter.

Läs också