Hoppa till huvudinnehåll

De frasigaste potatisplättarna - bra och billig vardagsmat

Frasiga potatisplättar serveras här med fluffig och syrlig romkräm. Gott för några euro.

Ingredienser

  • 250 gr potatis
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 äggvitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk crème fraîche
  • 75 gr skirat smör
  • 1 schalottenlök - liten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl dragon - skuren
  • 50 gr rom- valfri sort
  • 1 dl crème fraîche - vispad

Gör så här:

  1. Koka potatis i saltat vatten, gör en puré med mjölk och creme fraiche. Låt svalna.
  2. Tillsätt mjöl och sedan ägg, ett i taget.
  3. Vispa äggvitorna hårda och vänd in i purén.
  4. Stek crepen i het panna med lite skirat smör.
  5. Finhacka löken och koka ihop med vinäger tills torrt. Låt svalna och blanda med vispad creme fraiche, finskuren dragon och rom.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept