Hoppa till huvudinnehåll

Expert i konflikthantering: Öppenhet, nyfikenhet och våga fråga – ett recept på ett framgångsrikt samarbete på arbetsplatsen

Professor Annika Tidström.
Hälsa alltid på varandra på morgonen. Det är en liten sak, men jätteviktigt, säger Annika Tidström. Professor Annika Tidström. Bild: Yle/Malin Hulkki.

Förändring leder oftast till någon sorts konflikt. Det bästa att göra är att välja dina strider, se dig själv i spegeln och gilla läget, säger Annika Tidström, utbildare och professor i företagande vid Vasa universitet.

Tidström har under många år föreläst om konflikthantering på arbetsplatser men Vörå kommuns inbjudan till att föreläsa för förmän och förtroendevalda var en ny upplevelse.

Enligt Tidström är konflikter en del av vardagen och det gäller att gilla läget.

- Vissa konflikter kan vara av olika grader, vara utdragna, ta mycket energi och så vidare. Det blir en vardag att leva med och det hör till att vi ska tycka olika.

- De största problemen kommer när man sopar oliktänkande under mattan och tror att det går över av sig själv. Det gör det sällan.

"Det blir svettigt att motarbeta förändring"

I och med social- och hälsovårdsreformen står kommunerna inför stora förändringar, som även kan innebära konflikter. Aktuellt just nu är också eventuella kommunsammanslagningar. Ämnena väcker mycket känslor.

- Det som spökar i bakgrunden är nog en rädsla för förändring. Vi vet hur vi har det och det känns tryggt och säkert. Vi måste inse att det enda som är konstant är förändring.

- Digitalisering, automatisering, konsolidering verkar vara trenden på alla plan. Jag tror det blir ganska svettigt att försöka motarbeta det i längden.

Tidström tror det lönar sig att undvika tala om förändring, och i stället tala om förbättring.

- Och det kräver en del av oss, visst. Men det underlättar om vi fokuserar på det som vi är ense om. Inte på det som vi inte är överens om.

"Sätt syremasken på dig själv först"

Arbetsplatskonflikter kan vara dränerande och sådana ska man inte låta gå olösta.

- Jag vill citera utbildaren Lars Losvik som har sagt att det på arbetsavtalet borde stå att din uppgift är att bidra till arbetsglädjen. Blir det syrebrist på flygplanet ska du sätta masken på dig själv först.

Du kan alltså inte ensam lösa alla problem men du ska bidra till lösningen.

- Våga säga, våga fråga, våga vara dig själv. Du kommer att bli bemött på ett helt annat sätt än om du väljer att kritisera och verbalt attackera. Leta inte efter syndabockar och fokusera på det som ni är överens om.

Tidström påminner om vikten av att alla känner sig sedda.

- Hälsa alltid på varandra på morgonen. Det är en liten sak, men jätteviktigt.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten