Hoppa till huvudinnehåll

Sverige i tur på brittiska prinsparets charmturné - Kate var med denna gång

William och Kate omringade av bandyspelare i Stockholm
William och Kate omringade av bandyspelare i Stockholm Bild: Jonas Ekströmer kungligheter,Prins William,Catherine, hertiginna av Cambridge

Prins William och Catherine, hertiginna av Cambridge, befinner sig på ett tvådagarsbesök i Sverige. De brittiska kungligheterna ska träffa statsminister Stefan Löfven och kungafamiljen.

På programmet i dag står lunch på kungliga slottet med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, samt kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

I förmiddags invigdes kungligheterna i bandyns ädla konst och fick höra om dess historia under ett evenemang i Vasaparken i Stockholm.

Prinsessan Catherine med bandyracket i Stockholm
Catherine, Hertiginnan av Cambridge med bandyklubba i hand Prinsessan Catherine med bandyracket i Stockholm Bild: JONAS EKSTROMER kungligheter,prinsessor,Catherine, hertiginna av Cambridge

Paret fick träffa elitspelare och yngre spelare och själva pröva på spelet.

Prins William med bandyklubba i hand i Stockholm.
Prins William och bandyklubban. Prins William med bandyklubba i hand i Stockholm. Bild: JONAS EKSTROMER kungligheter,Prins William

William och Kate har sedan sommaren flitigt avlagt besök i olika europeiska länder. Bland annat besökte William Finland i slutet av november, då han träffade bland annat president Sauli niinistö.

Paret väntar sitt tredje barn till våren och när det var dags för besök i Finland valde Catherine att stanna hemma.

Kensington Palace delar också frikostigt med sig av bildmaterial från besöker på sociala medier.

Hoppa över Twitterpostning


Brittiska medier har kallat besöken för charmturné och som ett försök att mjuka upp stämningarna inför Storbritanniens EU-utträde.

I Sverige ska prinsparet också besöka arkitekturmuseet ArkDes och Karolinska sjukhuset och se en utställning om brittisk design på varuhuset NK.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes