Hoppa till huvudinnehåll

Allsvensk fotbollsspelare anhållen misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn

Malmö FF-fans.
Malmö FF:s fans har protesterat mot att den misstänkte spelaren tränat med laget. Malmö FF-fans. Bild: Pelle T Nilsson/Stella Pictures/All Over Press Malmö FF

Skandalen kring Malmö FF:s sexbrottsmisstänkte spelare växer. Spelaren har nu anhållits för nya våldtäktsfall, skriver Sydsvenskan. Totalt handlar det om fem misstänkta fall mot två under 15-åriga flickor.

Fallet uppdagades i september då åklagaren inledde en förundersökning gällande två fall av våldtäkt mot barn och ett våldtäktsförsök.

Spelaren medgav då att han haft sex med flickan men insisterade att det var frivilligt och att han trodde att flickan var över 15 år. Tingsrätten valde att inte häkta spelaren och utredningarna fortsatte.

Spelaren har varit avstängd av sin klubb Malmö FF, som i väntan på den rättsliga processen hävde avstängningen för ett par dagar sedan.

Spelaren åkte ändå inte med på MFF:s träningsläger i USA, utan sitter som bäst frihetsberövad i Sverige. Sydsvenskan rapporterar att mannen i dag blivit anhållen. Han misstänks nu för totalt fem fall av våldtäkt mot barn.

Enligt tidningen är det en annan under 15-årig flicka som ska ha utsatts för våldtäkterna under åren 2016 och 2017. Flickan är med andra ord inte den samma som i höstens fall, där misstankarna enligt åklagarmyndigheterna nu har stärkts.

Enligt Sydsvenskan har spelaren bytt försvarsadvokat och det är tillsvidare oklart hur han ställer sig till de nya anklagelserna.

Läs också