Hoppa till huvudinnehåll

Öjberget öppnar igen – skidliften reparerad

Kö till skidliften på Öjberget i Vasa.
Från och med klockan 17 på onsdagen är skidliften igång igen på Öjberget i Vasa. Arkivbild. Kö till skidliften på Öjberget i Vasa. Bild: Yle/Sofi Nordmyr skidlift

Öjberget i Vasa kommer att öppna igen för allmänheten klockan 17 på onsdag. Den trasiga skidliften är nu fixad.

Reparatörer från Estland anlände till Vasa på tisdagen för att reparera skidliften som gick sönder i samband med säsongsöppningen i lördags.

En skidlift har fastnat i liftanordningen på Öjberget i Vasa
Ett liftankare hade fastnat i liftanordningen. En skidlift har fastnat i liftanordningen på Öjberget i Vasa Bild: Vasa stad Skidlift,Öjberget

På onsdagen genomförde man ännu tester för att kolla att allt fungerar som det ska.

- Går vajern av eller går sönder så är det ett stort projekt att få det lagat, konstaterar Vasa skidklubbs ordförande Mikael Nylund.

Men på onsdagseftermiddagen gav reparatörerna klartecken att öppna skidbacken igen. Och enligt Nylund kommer backen att öppnas klockan 17.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten