Hoppa till huvudinnehåll

Vasa testar snabbtur med buss till Runsor

Buss på väg att svänga in på busshållplatsen vid torget i Vasa.
Arkivbild. Buss på väg att svänga in på busshållplatsen vid torget i Vasa. Bild: Yle/Anna Ruda busstrafik,Vasa,vasa lokaltrafik

Vasa stad testar en ny busslinje till Runsor i vår. Med expressturen ska den som bor i norra Vasa kunna ta sig till jobbet på 30 minuter.

Den tredje mars startar försöket med den nya arbetsreselinjen Runsor Express.

- Nu lönar det sig för alla som far till jobbet från Västervik, Gerby, Storviken och Infjärden till Runsor att gå med, säger projektkoordinator Jaakko Löytynoja på Vasa stad.

Målet är att resenärerna ska kunna ta sig från hemmet till arbetsplatsen på en halv timme och samtidigt vill staden skapa ett starkt alternativ till privatbilismen.

Möjlighet att påverka

Staden vill utreda om det finns efterfrågan på en sådan kollektivtrafiklinje och om den är lönsam. I sådana fall kan linjen komma att bli permanent.

Linjen planeras enligt resenärernas önskemål och nu kan man påverka genom att svara på enkäten på adressen vaasa.fi/runsorexpress. Enkäten är öppen fram till den 11 februari. De som uppger sina kontaktuppgifter kommer att bli uppdaterade om hur försöket framskrider.

Försöket med den nya busslinjen kommer att pågå tills den första juni och transporten betalas med Waltti-kortet eller med kontanter.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten