Hoppa till huvudinnehåll

Hälsoproblem stör Mäkäräinens OS-uppladdning: ”Veckan har inte gått som planerat”

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen jagar en OS-medalj i Sydkorea. Kaisa Mäkäräinen Bild: www.splashnews.com / All Over Press Kaisa Mäkäräinen,skidskytte

Kaisa Mäkäräinen har inte kunnat träna som planerat den senaste tiden. Hon har haft problem med andningen vilket har lett till att skidträningen blivit lidande.

Kaisa Mäkäräinen är ett av Finlands största medaljhopp då OS i Pyeongchang inleds om en dryg vecka. Mäkäräinen leder den totala världscupen och har varit på prispallen i fem tävlingar.

Men Mäkäräinens OS-uppladdning har inte gått helt utan bekymmer. Hon har haft hälsoproblem den senaste tiden berättar hon för Yle innan avfärden till Sydkorea.

– Förberedelserna gick bra ända till förra söndagen. Sedan dess har jag haft hälsoproblem men som tur är det en vecka innan OS börjar och jag hoppas att problemen ska vara över då.

– Jag har haft problem med andningen och därför inte gjort någon skidträning. Men gymträning har jag kunnat göra som normalt. Den här veckan har inte gått som planerat men jag har inte behövt göra om min reseplan, säger hon.

Kaisa Mäkäräinen med en biljett i handen, på väg till Sydkorea
Kaisa Mäkäräinen åkte idag iväg till Sydkorea. Kaisa Mäkäräinen med en biljett i handen, på väg till Sydkorea Bild: Lehtikuva skidskytte,Kaisa Mäkäräinen,mäkäräinen

Jagar första OS-medaljen

Mäkäräinen har vunnit sex VM-medaljer i karriären men i OS har hon aldrig varit på prispallen. Hennes bästa placering är sjätteplatsen i masstarten i Sotji för fyra år sedan.

– En OS-medalj är en dröm och även ett mål, säger hon.

Kaisa Mäkäräinens OS börjar lördagen den 10 februari då skidskyttarna tävlar i sprinten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport