Hoppa till huvudinnehåll

Tidningen Suomenmaa går hårt åt Väyrynens planer på att utmana Sipilä

Paavo Väyrynen meddelar att han ställer upp i Centerns ordförandeval i sommar.
Paavo Väyrynen meddelar att han ställer upp i Centerns ordförandeval i sommar. Bild: Lehtikuva / Aleksi Tuomola Paavo Väyrynen,Medborgarpartiet,Centern i Finland,Partiordförande

Centerns språkrör Suomenmaa är mycket kritisk till Paavo Väyrynens planer på att utmana statsministern och Centerledaren Juha Sipilä om ordförandeposten vid partikongressen i sommar.

Suomenmaa anser i sin ledare i dag att Väyrynens krav i den här frågan är ovanligt fräcka.

Väyrynen föreslår enligt tidningen att Centerns distrikt och kommunala organisationer arrangerar valmöten runtom i landet för honom. Dessutom vill Väyrynen delta i en debatturné tillsammans med statsministern.

Det är nämligen 100 procent säkert att Väyrynen inte kan slå Sipilä― Suomenmaa

Suomenmaa anser att Väyrynen med sina krav bara försöker främja sin kampanj inför riksdagsvalet 2019. Det är nämligen 100 procent säkert att Väyrynen inte kan slå Sipilä, skriver tidningen.

Suomenmaa noterar att statsministern meddelat att han gärna går en rättvis kamp om Centerns linje och ledarskap.

För att kampen ska bli rättvis måste Väyrynen enligt Suomenmaa omedelbart lämna Medborgarpartiet som han grundat. Enligt Centerns regler kan en medlem i partiet inte tillhöra ett annan parti, skriver tidningen.

Vidare anser Suomenmaa att Väyrynen måste lägga ned Medborgarpartiet och lova att han förblir medlem i Centern oavsett hur det går i ordförandevalet.

Väyrynen meddelade den 1 februari att han utmanar Sipilä och att han lämnar Centern ifall han inte blir vald till ordförande.

Läs mera:

Paavo Väyrynen utmanar Sipilä – vill bli Centerns nästa ordförande

Paavo Väyrynen meddelade i dag att han tänker ställa upp i Centerns ordförandeval i sommar.

Läs mera:

HS: Centerpartister trötta på Väyrynen – "måste säga rakt ut att han inte är välkommen"

Folk på fältet tycker partiledningen kan ta av sig silkesvantarna och tala klarspråk med riksdagsveteranen. Det är inte första gången centerpartister försöker fösa ut honom.