Hoppa till huvudinnehåll

VPS-brassens drömstart: Gjorde hattrick på 40 minuter

Douglas Cae, VPS.
Douglas Cae öppnade målkontot i VPS. Douglas Cae, VPS. Bild: VPS Vaasan Palloseura

Har VPS hittat en guldklimp i Douglas Cae? Brassen gav åtminstone tidigt prov på att han vet var målet står. Nyförvärvet satte ett äkta hattrick i cupen.

Motståndet var inte det allra bästa, men visst finns det ändå orsak att spetsa öronen för alla VPS-supportrar. Douglas Cae har satt rejält avtryck tidigt in på försäsongen.

I Vasalagets tredje match för vintern – den andra i cupgruppspelet – skickade Cae in ett hattrick. Han behövde knappt fyrtio minuter på sig för att stöka undan det mot PKKU.

Cae fanns med i startelvan i bortamatchen, men han inledde målskyttet först efter paus. I den 52:a minuten prickade han in sitt första mål i VPS-tröjan.

I den 60:e minuten dök Cae upp igen och satte sitt andra och lagets fjärde fullträff för kvällen. Han fullbordade sitt äkta hattrick med ett nickmål i den 88:e minuten.

Jaros nyförvärv imponerade

VPS vann därmed bortafajten med 5–0 – Steven Morrissey och Juha Hakola satte målen i första halvlek – och tog andra raka segern i cupen. Förra veckan startade VPS med att slå Jaro i Vasa.

Hoppa över Twitterpostning

Jaro öppnade å sin sida poängkontot i gruppspelet i dag. TPV tog ledningen tidigt, men sedan rasslade det till framåt för Jakobstadslaget.

Det var den offensiva duon Seth Paintsil och Sasa Jovovic som visade vägen. Paintsil satte två av målen, men överskuggades av Jovovic. Nyförvärvet prickade in fyra bollar i bortamatchen.

Cupspelet fortsätter nästa helg för de två österbottniska lagen. VPS ställs mot division 1-laget KPV på hemmaplan, Jaro möter PKKU i Jakobstad.

Läs också