Hoppa till huvudinnehåll

Helgalna slutminuter i stormötet – Klopp sågar domarna: "Ville vara i centrum"

Harry Kane.
Harry Kane satte en straff och räddade en poäng. Harry Kane. Bild: EPA Harry Kane

Precis allt hände i Liverpool – men ingen vann matchen. Harry Kane brände en straff, satte en och räddade en poäng för Tottenham. Jürgen Klopp var ilsken på domarna. "Wow, domaren ville vara i centrum", säger Liverpools tränare.

Hur sammanfattar man detta?

Det känns snudd på omöjligt att förstå vad som skedde under de tio sista minuterna mellan Liverpool och Tottenham. Till slut blev det 2–2, men vägen fram dit blev snårig under slutminuterna.

I kronologisk ordning:

80:e minuten: Victor Wanyama kvitterade till 1–1, sekunder efter att han blivit inbytt. Kenyanen krutade in ett drömmål från distans.

87:e minuten: Ett taggat Tottenham fick en något tveksam straff. Harry Kane klev fram – och sköt den mitt på Lorius Karius.

91:a minuten: Mohamed Salah, som bjöds på 1–0 i matchupptakten, lekte med bortaförsvaret och lyfte in 2–1 på stopptid.

95:e minuten: Straff nummer två för ”Spurs” – efter att den assisterande domaren övertygat huvuddomaren om att förseelsen mot Erik Lamela var värd en straff. Från pricken tryckte Kane in 2–2.

Klopp frustrerad på domarna

Avslutningen på Anfield får ses som några av de galnaste minuterna under Premier League-säsongen.

Liverpool lär känna sig som den stora förloraren. Dels tappade laget en 2–1-ledning på stopptid, dels blev båda Tottenhams straffar omdebatterade.

Jürgen Klopps sarkastiska applåd mot den assisterande domaren i den 95:e minuten var talande för hur hela hemmapubliken på Anfield kände.

– Båda lagen gick desperat för segern, men resultatet påverkades väldigt mycket av assisterande domaren. Vi måste ta det, men jag får inte tala med domarna på en och en halv timme, säger han till Sky Sports.

Så här ser Klopp på straffsituationerna:

– Vid den första var det klar offside. Vid den andra ville Lamela ha beröringen. Det smällde rejält i dag, men så blir det så i slutskedet? Wow, domaren ville vara i centrum och är det.

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp kastade många blickar mot domarna. Jürgen Klopp. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Jürgen Klopp

Fyra poäng på två stormatcher

Oavsett hur Tottenham tog sig fram till krysset var det en viktig poäng. Ligatrean Liverpool hade chans att rycka upp en ledning på fem poäng till ”Spurs”, men nu är avståndet fortfarande två poäng.

Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino jublade rejält och kan summera en lyckad vecka. I onsdags blev det full pott mot Manchester United och i kväll blev det en pinne.

– Det blev en underbar match att titta på, men känslan är att vi tappade två poäng. Vi var mycket, mycket bättre, säger Pochettino.

Hans svar på straff-frågorna?

– Det var straff båda gångerna. Det är inte kontroversiellt. Ibland klagar folk på domarna, men när de har rätt är det bra att säga det också.

Tottenhams tuffa veckor fortsätter nästa helg mot Arsenal. I det heta Londonderbyt kan tabellfemman haka av ”Gunners” rejält i striden om topp fyra-positionerna.

Resultat, Premier League:

Liverpool–Tottenham 2–2 (1–0)
Crystal Palace–Newcastle 1–1 (0–1)

Video: Viasat.

Läs också