Hoppa till huvudinnehåll

Sport skeppar ut spelare efter playoffmissen – nu lämnar guldhjälmen Vasa

Markus Nenonen, Vasa Sport 2018.
Markus Nenonen flyttar till Tappara. Markus Nenonen, Vasa Sport 2018. Bild: Vesa Pöppönen / All Over Press Markus Nenonen,FM-ligan i ishockey

Markus Nenonen lämnar ishockeyligajumbon Vasa Sport och flyttar till topplaget Tappara. Den svaga säsongen gör att Sport redan riktat blickarna mot nästa säsong.

Efter Markus Kankaanperä och Filip Riska tidigare lämnar nu också Markus Nenonen Vasa Sport. 25-åringen är lagets bästa poängplockare denna säsong med 17 mål och 13 assist på 47 matcher.

Nenonen, som kom till Sport från JYP inför förra säsongen, har skrivit på för resten av pågående säsong med tabelltrean Tappara.

– Vi ville definitivt hålla Nenonen i Sport nästa säsong. Vi förhandlade länge och gjorde med våra mått mätt ett betydande erbjudande, men tyvärr kom vi inte överens, säger sportchefen Markus Jämsä i Sports pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Jämsä motiverar beslutet att släppa iväg Nenonen mitt under säsongen med att spelaren kommer framåt i karriären och får en chans att nå framgång direkt, medan Sport kan ge unga spelare välbehövlig speltid.

– Givetvis var också ekonomisk nytta en av orsakerna och på det här sättet bidrar vi till nästa säsongs bygge, konstaterar Jämsä.

Fler transfers möjliga

Sport ligger sist i ishockeyligan och har sju poäng upp till nästjumbon Jukurit. Upp till det nedre slutspelsstrecket är avståndet 17 poäng med tio omgångar kvar att spela.

– Den idrottsliga framgången har inte varit den önskade. Minimimålet var att vi kämpar om en slutspelsplats fram till den sista grundseriematchen, säger Sports vd Tomas Kurtén.

I och med att drömmen om playoff sprack i ett tidigt skede har matchintäkterna inte nått upp till det budgeterade.

– Vi har gjort spelartransfers med tanke på helheten och också under resten av säsongen kommer vi att granska möjliga flyttar från fall till fall, säger Kurtén.

– Vi tror att Sports fans och samarbetspartners förstår situationen och vill se ett så slagkraftigt lag som möjligt säsongen 2018-2019. Efter säsongen gör vi en slutgiltig analys och bestämmer med vilka åtgärder vi går in för att förbättra vår position i ligan under kommande säsonger.

Läs också