Hoppa till huvudinnehåll

S:t Karinshuset invigs med cirkus, ballonger och körsång

S:t Karinshusets fasad.
S:t Karinshusets fasad. Bild: Yle/Lotta Sundström S:t Karins,S:t Karinshuset

Det nya S:t Karinshuset invigs med festligheter på måndag den 5 februari.

Invigningsfestligheterna kör i gång klockan 17. Det serveras kaffe och tårta, och från 18 framåt blir det tal och program.

Mediakonstverket Genius Loci premiärvisas, damkören CCL och cirkusgruppen ArtTeatro uppträder, och stadsdirektören håller tal.

S:t Karinshuset.
Fasad mot Nylandsvägen. S:t Karinshuset. Bild: Yle/Lotta Sundström S:t Karins,S:t Karinshuset

Byggandet startade i augusti 2016. Dörrarna till S:t Karinshuset öppnades för första gången redan söndagen den 28 januari. Då var S:t Karins nya huvudbibliotek öppet för första gången och fungerade också som vallokal i presidentvalet.

I det nya biblioteket finns det bland annat ett ljudisolerat musikrum där man kan spela och sjunga, ett sagorum och ett ungdomsrum.

S:t Karinshuset.
S:t Karinshuset. Bild: Yle/Lotta Sudnström S:t Karins,S:t Karinshuset

Störst i huset är biblioteket som med sina 1 500 kvadratmeter har nästan dubbelt så mycket yta än i den tidigare lokalen. I huset finns förutom biblioteket också mötesrum, utställningslokaler, stadsarkivet, administrativ personal, servicepunkten Fiskari och ett café.

S:t Karinshuset finns i stadens centrum på adressen Lautakunnankatu 1. Den gamla biblioteksfastigheten, som ägs av bolaget Citycon kommer att rivas senare i år.

Läs mera:

Taklagsfest för mögelsäkra S:t Karinshuset

Om ungefär ett halvt år får drygt femtio av S:t Karins anställda flytta in i ett hus där dålig inneluft inte ska vara ett bekymmer. På onsdag är det dags för taklagsfest.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland