Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Dopningsskandal, gamla skrytbyggen fick nya liv, Centern vill slå ihop riksdags- och EU-val

Skidåkare.
Skidåkare. Bild: EPA / All Over Press längdskidåkning

Här kommer lite kvällsläsning för söndagen.

Ett nytt avslöjande skakar längdåkningen med en knapp vecka kvar till vinter-OS i Pyeongchang. En betydande andel av 2000-talets skidmedaljörer har uppvisat misstänkta blodvärden. Även finländare pekas ut.

1980-talet var de stora byggenas tid. Företag, banker och kommuner byggde flotta byggnader där man varken sparade på material eller kvadratmeter. Sedan kom 1990-talets bankkrasch och allt förändrades.

Centern vill slå ihop nästa års riksdagsval med EU-valet, men både SDP och SFP verkar motsätta sig förslaget. En sammanslagning skulle spara pengar och troligtvis höja valdeltagandet, men enligt statsvetare Åsa von Schoultz ligger det också ett politiskt spel i bakgrunden.

Stress i sig är inte farligt, så länge vi klarar av att återhämta oss säger Mikaela Wiik som är sakkunnig inom fysisk aktivitet och återhämtning. Små stunder av lugn och ro varje dag är viktiga för att vi ska må bra.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes