Hoppa till huvudinnehåll

Världspremiär för Yle Sportens podd: En timme Koivukangas & Vuojärvi från Sydkorea

Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi.
Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi från Yle Sporten. Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi. Antti Koivukangas,Poddradio,poddsändning,Christian Vuojärvi

Nu är det dags. Yle Sportens podd tar avstamp i vinter-OS i Pyeongchang. Det är mycket snack och lite verkstad då Antti Koivukangas, Chriso Vuojärvi och Toffe Herberts samlas i studion.

En timme med tre män på 2,5 kvadratmeter i ett rum med vadderade väggar. Vad kan möjligtvis gå fel?


Det var helt enkelt frågan om en världspremiär, när det första avsnittet av Yle Sportens Podd: Koivukangas & Vuojärvi lades på band.

Snacket i det första poddavsnittet kretsade naturligtvis långt kring de olympiska vinterspelen i Pyeongchang.

– Finlands medaljsaldo efter att järnridån föll är: Sex, tolv, sju, nio, fem och fem. Det är väl någonstans där, inom gaffeln fem till nio medaljer, som Finland landar igen, konstaterar veckans gäst Christoffer Herberts.

På tapeten var också det överraskande kalla vädret i Pyeongchang, de ovan nämnda blåvita medaljförväntningarna samt försoningen mellan Nord- och Sydkorea.

I den tredje och sista halvleken av programmet fick alla deltagare ställa de övriga en fråga.

Koivukangas ville prata hockeymedaljer, Vuojärvi ville diskutera korrupta idrottsorganisationer medan Herberts lyfte upp frågan om videogranskningar i fotboll.
Skip Instagram post

Vad handlar det om?

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi produceras av redaktionen och det är främst Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi som håller i snacket.

Varje vecka medverkar dessutom en gäst – antingen från redaktionens egna led eller från andra håll av idrottsvärlden. Under poddens första fyra levnadsveckor produceras podden från vinter-OS i Pyeongchang.

Som gäst i det första avsnittet figurerade Christoffer Herberts, nyhetsproducent på Yle Sporten och på plats i Sydkorea.

Poddens utgivningsdag är måndag och den finns på Yle Arenan. Så småningom finns den också tillgänglig på andra plattformar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport