Hoppa till huvudinnehåll

Fem duschar men bara en toalett – Lejonens omklädningsrum bjuder på utmaningar

En toalett i Lejonens omklädningsrum i Pyeongchang.
En toalett och en pissoar är i det minsta laget. En toalett i Lejonens omklädningsrum i Pyeongchang. Bild: Yle/Jussi Paasi Toalett,WC,Urinoar

Lejonen spelar sina två inledande gruppspelsmatcher i Gangneung Hockey Centre. En splitterny hall där spelarnas tålamod kommer att testas efter slutsignalen.

Hallen är ny och fin. Den blev färdig i mars 2017 och rymmer cirka 10 000 åskådare. För publiken kommer arenan att bjuda på allt som förväntas av en ishall där det spelas OS-hockey.

Omklädningsrummen en annan femma

Turneringens huvudrollsinnehavare, det viss säga spelarna, kommer däremot att ha det aningen jobbigare.

Lejonens omklädningsrum under OS i Pyeongchang.
I det här omklädningsrummet förbereder sig Finland i det två inledande matcherna. Lejonens omklädningsrum under OS i Pyeongchang. Bild: Yle/Jussi Paasi omklädningsrum,PyeongChang 2018,Pyeongchang,ishockey,Finlands herrlandslag i ishockey

Efter matcherna i huvudarenan kommer lagets 22 spelare att få dela på endast fem duschar. Själva duschandet ser inte ut att bli den största utmaningen.

I Lejonens omklädningsrum finns endast en toalett och en pissoar. Vi får hoppas att de utmanande sanitetsutrymmena inte tär på lagandan och att kapten Kukkonen & co hittar en gemensam melodi i toalettkön.

Lejonens omkädningsrum under OS i Pyeongchang.
22 spelare ska få plats att byta om inför match. Lejonens omkädningsrum under OS i Pyeongchang. Bild: Yle/Jussi Paasi omklädningsrum,Pyeongchang,Finlands herrlandslag i ishockey,ishockey

Finland inleder OS-turneringen den 15 februari med att möta Tyskland. Även mot Norge spelar Finland i Gangneung Hockey Centre medan den avslutande gruppspelsmatchen mot Sverige spelas i den mindre Kwandong-hallen.

Läs också