Hoppa till huvudinnehåll

FSI valde hockeyprofil till idrottschef: "Arbetet för idrott på svenska intresserar"

Arto Sirviö.
Arto Sirviö jobbar just nu för ishockeyklubben JYP. Arto Sirviö. Bild: FSI Arto Sirviö

Finlands Svenska Idrott har anställt Arto Sirviö till ny idrottschef. Sirviö är nu verksamhetsledare för juniorerna i ishockeyklubben JYP. 56-årige Sirviö har en gedigen hockeybakgrund som spelare, tränare och klubbledare.

Som ishockeyspelare har Sirviö över 400 ligamatcher, ett VM (1983), ett OS (1984) och sju säsonger i Sverige på meritlistan.

Efter karriären har Sirviö arbetat inom hockeybranschen, bland annat som utvecklingschef på Finlands ishockeyförbund, vd för KalPa, huvudtränare för Kristianstad IK och Tranås AIF i Sverige samt som idrottschef för Björklöven och Mora IK.

– Arto Sirviös gedigna erfarenhet av idrottsverksamhet såväl nationellt som internationellt övertygade oss i valet av honom till ny idrottschef, konstaterar Finlands Svenska Idrotts styrelseordförande Håkan Nystrand, som också är nöjd över att nivån på ansökningarna var hög och kunnandet bland de sökande var stort.

Börjar i april

Tjänsten som idrottschef på Finlands Svenska Idrott söktes av 36 personer.

– Det stora antalet ansökningar gladde oss, det visar på att arbetet för idrott på svenska intresserar. Med Sirviö med i gänget får vi in ett annat nytänk för verksamheten och ett starkt kunnande på flera områden inom idrotten, säger generalsekreterare Christel Björkstrand på Finlands Svenska Idrott.

Sirviö inleder sitt nya jobb i medlet av april och kommer att vara med i det strategiarbete och de linjedragningar som Finlands Svenska Idrott gör under våren.

Källa: FSI