Hoppa till huvudinnehåll

Emma Koivisto flyttar till Göteborg FC – "Hon smälter bra in i gänget"

Emma Koivisto spelar i Finlands damfotbollslandslag.
Emma Koivisto spelar i Finlands damfotbollslandslag. Emma Koivisto spelar i Finlands damfotbollslandslag. fotboll,Emma Koivisto,Finlands damlandslag i fotboll

Emma Koivisto har skrivit under ett kontrakt med Göteborg FC i Damallsvenskan. De senaste åren har 23-åringen hållit till i Florida State University.

Göteborgsklubben har varit aktiv på spelarmarknaden på sistone. Först värvades de svenska landslagsspelarna Julia Roddar och Olivia Schough, sedan den holländska målvakten Loes Geurts och nu på onsdagen den finländska landslagsbacken Emma Koivisto.

– En snabb, teknisk och brytsäker ytterback. Sedan har hon en bra attityd också,konstaterar GFC:s sportchef Lasse Svensson på klubbens webbplats.

Koivisto fanns med på det nyss avslutade träningslägret i Danmark och startade bland annat som högerback mot Fortuna Hjörring (1–3). Hon har gjort 25 landskamper för finska landslaget.

– Hon var jätteduktig i Danmark på lägret. Hon tillhörde de bästa när vi förlorade mot Hjörring. Hon har haft lite hemlängtan till Finland efter att ha varit borta i USA, men det fick vi ur henne! Hon smälter bra in i gänget, säger Svensson.

Kändes rätt att återvända

Koivisto ansluter till Göteborgsklubben från Florida State University där hon spelat de tre senaste säsongerna.

– Tre och ett halvt år i USA har lärt mig väldigt mycket. Men nu kändes det som rätt tid att återvända till Europa och lite närmare familjen i Finland, säger hon på klubbens hemsida.

I GFC blir hon lagkamrat med landslagskollegan Adelina Engman.

– Jag har blivit väl mottagen av alla i klubben, men självklart är det skönt att jag känner "Adde" sedan tidigare. Det har gjort allting ännu lättare, säger Koivisto.

GFC hoppas att Koivisto spelar när laget under helgen möter Lidköping i svenska cupen.

Innan flytten till USA spelade Koivisto i Finland för HJK och Honka. I fjol slutade Göteborg FC åtta i Damallsvenskan.

Läs också