Hoppa till huvudinnehåll

Atlas knuffade ner GrIFK från övre slutserien – sista matchen kan vända på steken

Sebastian Säkkinen.
Sebastian Säkkinen kom upp i dubbelsiffrigt målsaldo. (Arkivbild) Sebastian Säkkinen. Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,Atlas (Handboll),FM-serien i handboll,sebastian säkkinen

Efter Cocks, BK-46 och Dicken är det två lag som tävlar om den sista platsen i den övre slutserien i handbollsligan. Atlas slog GrIFK med 28–25 och tog hand om fjärdeplatsen – med en omgång kvar att spela.

I november slog GrIFK Atlas med tre mål på hemmaplan men rollerna var ombytta då lagen möttes i Vanda. Sebastian Säkkinen ledde Atlas till en 28–25-seger med sina 10 mål.

– Vi visade prov på bra karaktär i försvaret direkt i början och kunde fortsätta på den linjen hela matchen igenom. Anfallet fungerade mot ett 6–0-försvar, men mot 5–1-försvaret fattade vi fel beslut och klumpade ihop spelet, säger Atlas tränare Toni Kallio på Handbollsförbundets webbplats.

Motståndartränaren Mikko Koskue var inte lika nöjd.

– Det var en svag match av oss. Atlas kunde kontra alldeles för ofta och vi kunde inte få anfallsspelet att fungera. Vi snubblade på våra egna fötter, menar Koskue.

"Ganska lätt match"

Sebastian Säkkinen belönades med två stjärnor medan lagkamraten Géza Vasvári, som gjorde tre mål, fick pris som matchens lirare.

– En ganska lätt match, jag förväntade mig hårdare kamp. Vårt försvar var så gott som perfekt och tack vare det fick vi anfallet att fungera relativt avslappnat, säger Vasvári, vars lag gick om GrIFK och satte ena foten i övre slutserien.

Atlas har 22 poäng inför sin sista grundseriematch borta mot ÅIFK på onsdag. GrIFK finns hack i häl på 21 poäng och avslutar grundserien hemma mot BK-46 på onsdag.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat, handbollsligan den 10 februari

Atlas – GrIFK 28–25
HIFK – BK-46 29–31
Dicken – HC HIK 32–20
SIF – ÅIFK 33–25

Se ligatabellen här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport