Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö söker ny kock

Elin Skagersten-Ström i Strömsös kök
Elin Skagersten-Ström i Strömsös kök Bild: Yle/Rolf Granqvist Strömsö (tv-program),kock

Är mat din största passion? Behärskar du matlagning på alla områden och har stor kunskap om olika råvaror? Gillar du dessutom att dela med dig av din kunskap åt andra? Då är just du den vi söker till vårt kreativa team.

I Strömsö vågar man testa gränser och prova på nytt. Det har utvecklat mig som kock.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsgemenskap i vacker miljö där du får arbeta med att utveckla ett av Finlands mest populära tv-program.

De senaste åren har våra recept tagits fram av Paul Svensson. För honom har Strömsö varit en lekfull plattform för nya idéer.

– I Strömsö vågar man testa gränser och prova på nytt. Det har utvecklat mig som kock.

Vi ser gärna att du förvaltar de här möjligheterna för nyskapande matlagning. Därtill förväntas du leverera inspirerande och för säsongen relevanta recept och infallsvinklar på råvaror och matkultur.

Jobbet innebär ca 2-4 inspelningsdagar/månad under sändningssäsong, med start i augusti 2018. Du kommer att få jobba med ett professionellt team som sköter tv-produktionen och vid behov erbjudas handledning i konsten att laga mat på tv.

Utbildning och arbetserfarenhet som kock är en fördel, liksom tidigare erfarenhet av tv- eller annat mediearbete.

Om du har frågor om jobbet kan du gärna kontakta Strömsös producent Christina Staffans +358407443803.

Ansökningstiden går ut 4.3.2018. Sänd en fritt formulerad ansökan till Strömsö/Svenska yle, PB 1000, 65101 Vasa eller per e-post till christina.staffans@yle.fi.

Strömsövillan i vinbterskrud.
Strömsövillan i vinbterskrud. Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),villa

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

 • Gör din egen glass - två bäriga sorbeter

  Frukt, vatten och socker, så enkelt gör du glass hemma.

  Mathantverkaren Robin Nyman i Jakobstad älskar glass. Förebilden är den traditionella italienska glassen, gjord på naturliga råvaror som bär och mjölk och ägg. Här delar han med sig av två bäriga sorbeter som är enkla att göra hemma.

 • Solbadande donna i papiermaché

  Gör man egna prydnadsföremål så får man dem som vill!

  Dags att ta fram din inre skulptör och forma till något vackert! Klassikern papiermaché har de flesta testat och jag kan lova att det är lika roligt varje gång!

 • Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen

  Många väljer att minska på köttätandet.

  För den som inte vill äta kött men ändå vill ha något köttliknande på tallriken finns numera gott om alternativ. Låtsaskötten är proteinrika, har liten klimatpåverkan och är en genväg i det gröna köket.

Nyligen publicerat - Strömsö