Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö söker ny kock

Elin Skagersten-Ström i Strömsös kök
Elin Skagersten-Ström i Strömsös kök Bild: Yle/Rolf Granqvist Strömsö (tv-program),kock

Är mat din största passion? Behärskar du matlagning på alla områden och har stor kunskap om olika råvaror? Gillar du dessutom att dela med dig av din kunskap åt andra? Då är just du den vi söker till vårt kreativa team.

I Strömsö vågar man testa gränser och prova på nytt. Det har utvecklat mig som kock.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsgemenskap i vacker miljö där du får arbeta med att utveckla ett av Finlands mest populära tv-program.

De senaste åren har våra recept tagits fram av Paul Svensson. För honom har Strömsö varit en lekfull plattform för nya idéer.

– I Strömsö vågar man testa gränser och prova på nytt. Det har utvecklat mig som kock.

Vi ser gärna att du förvaltar de här möjligheterna för nyskapande matlagning. Därtill förväntas du leverera inspirerande och för säsongen relevanta recept och infallsvinklar på råvaror och matkultur.

Jobbet innebär ca 2-4 inspelningsdagar/månad under sändningssäsong, med start i augusti 2018. Du kommer att få jobba med ett professionellt team som sköter tv-produktionen och vid behov erbjudas handledning i konsten att laga mat på tv.

Utbildning och arbetserfarenhet som kock är en fördel, liksom tidigare erfarenhet av tv- eller annat mediearbete.

Om du har frågor om jobbet kan du gärna kontakta Strömsös producent Christina Staffans +358407443803.

Ansökningstiden går ut 4.3.2018. Sänd en fritt formulerad ansökan till Strömsö/Svenska yle, PB 1000, 65101 Vasa eller per e-post till christina.staffans@yle.fi.

Strömsövillan i vinbterskrud.
Strömsövillan i vinbterskrud. Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),villa

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö

  • Svep ihop en vegetarisk tomatpasta som vardagsmat

    Gör tomatsåsen själv och frys ner för vardagsbehov.

    Den här pastan förutsätter att du redan kokat ihop Pauls mustiga tomatsås. Sedan är det en enkel match att svepa ihop denna läckra pastarätt.

  • Tomatstroganoff med korv - en smarrig vardagsrätt

    Mustig hemlagad tomatsås, lök, grädde och korv - voilá!

    Den här stroganoffen med korv förutsätter att du redan lagat en sats av Pauls mustiga tomatsås. Sedan tar det inte många minuter att skära upp korv och koka ihop denna ryskinspirerade rätt.

  • Låt tomatsåsen göra pizzan!

    En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.

    Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås.

  • Pauls pizzakanter med tomatsås

    Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

    Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare. Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

  • Pauls inkokta kräftor

    Hemligheten med goda kräftor är att få till en smakrik lag.

    Hemligheten med goda kräftor är att få till en ordentlig lag. Slå bort den färdiga lagen som de frysta kräftorna ligger i och gör en egen. Slutresultatet blir mycket godare och fräschare.

  • Västerbottenpaj med rostade sesamfrön

    Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

    En enkel paj med god ost och med smak av rostade sesamfrön och kummin. Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

  • Baka muffins och bröd på grillen

    Brödet kallas ficelle och är en lång, smal baguett.

    Här bakar vi både ett läckert bröd och muffins. Muffins är ju ganska söta i sig, så att göra dem med syrliga bär ger en skön balans.