Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö söker ny kock

Elin Skagersten-Ström i Strömsös kök
Elin Skagersten-Ström i Strömsös kök Bild: Yle/Rolf Granqvist Strömsö (tv-program),kock

Är mat din största passion? Behärskar du matlagning på alla områden och har stor kunskap om olika råvaror? Gillar du dessutom att dela med dig av din kunskap åt andra? Då är just du den vi söker till vårt kreativa team.

I Strömsö vågar man testa gränser och prova på nytt. Det har utvecklat mig som kock.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsgemenskap i vacker miljö där du får arbeta med att utveckla ett av Finlands mest populära tv-program.

De senaste åren har våra recept tagits fram av Paul Svensson. För honom har Strömsö varit en lekfull plattform för nya idéer.

– I Strömsö vågar man testa gränser och prova på nytt. Det har utvecklat mig som kock.

Vi ser gärna att du förvaltar de här möjligheterna för nyskapande matlagning. Därtill förväntas du leverera inspirerande och för säsongen relevanta recept och infallsvinklar på råvaror och matkultur.

Jobbet innebär ca 2-4 inspelningsdagar/månad under sändningssäsong, med start i augusti 2018. Du kommer att få jobba med ett professionellt team som sköter tv-produktionen och vid behov erbjudas handledning i konsten att laga mat på tv.

Utbildning och arbetserfarenhet som kock är en fördel, liksom tidigare erfarenhet av tv- eller annat mediearbete.

Om du har frågor om jobbet kan du gärna kontakta Strömsös producent Christina Staffans +358407443803.

Ansökningstiden går ut 4.3.2018. Sänd en fritt formulerad ansökan till Strömsö/Svenska yle, PB 1000, 65101 Vasa eller per e-post till christina.staffans@yle.fi.

Strömsövillan i vinbterskrud.
Strömsövillan i vinbterskrud. Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),villa

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Camilla Forsén-Ström

    Camilla Forsén-Ström

    Konstexpert
  • Elin Skagersten-Ström.

    Elin Skagersten-Ström

    Redaktör

    Programledare för Strömsö.

  • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

    Jonas Sundström

    Programvärd och redaktör

    Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

  • Jim Björni

    Jim Björni

    Redaktör
  • Lee Esselström

    Lee Esselström

    Redaktör

    Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

  • Owe Salmela.

    Owe Salmela

    Florist
  • Örtexpert Alexandra De Paoli

    Alexandra De Paoli

    Örtterapeut

    Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

  • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

    Anders Samuelsson

    Kock

    Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

  • Rosta råg och gör en kryddig, vegansk rotsaksgryta

    Recept på kryddig gryta med råg, rotsaker, frukt och nötter.

    Mellanösterns kryddiga gryta med nötter och frukt gör vi på råg och härliga rotsaker. Freekeh är en spannmålsrätt som vanligen görs på rostat vete, men inget slår den finländska rågen i smak. Valfria säsongsrotsaker ger sötma till de mustiga, dock inte heta, kryddorna

  • Bjud på bästa januarimaten - potatis med potatis

    Tre olika sorter på tre olika sätt i en festlig sallad.

    I den här rätten tar Paul tillvara de olika potatissorternas styrkor och smaker. Tre olika sorter med tre olika tillagningssätt i en festlig potatissallad.

  • Testa en krämig fänkålsgratäng med stekta tomater

    Krydda med bovete, som du rostat själv.

    Fänkål är en fantastisk grönsak som blir mjäll och god i en gratäng. I det här receptet får fänkålen verkligen spela huvudrollen medan birollen innehas av smakrika stekta tomater.

Nyligen publicerat - Strömsö