Hoppa till huvudinnehåll

Het chokladdryck med ingefära och cayenne - värmer dig en kall vinterdag

En kopp med varm choklad toppad med marshmallows, vispgrädde och lite kaffepulver.
En härlig kopp varmchoklad med hetta från ingefära och cayennepeppar. En kopp med varm choklad toppad med marshmallows, vispgrädde och lite kaffepulver. Bild: Carina Ahlskog / Yle Strömsö (tv-program),Chokladdryck,choklad,efterrätter,recept,grädde,mörk choklad,ingefära,Cayennepeppar

Mörk choklad passar bra ihop med starka kryddor som cayennepeppar och ingefära. De heta kryddorna hjälper dessutom till att höja kroppstemperaturen.

Vill du göra den här rykande heta chokladen alkoholfri går det bra att byta ut Commandaria mot kaffe.

Ingredienser, 4 pers:

  • 4 dl helmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl Commandaria (kan bytas ut mot starkt kaffe - eller mjölk för ett barnvänligt alternativ)
  • 60 gram (g) mörk choklad 70%
  • ingefära
  • 0.3 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk råsocker
  • 2 tsk pulverkaffe
  • marshmallows

Gör så här:
Koka upp mjölken och 1 dl grädde. Lägg i ingefära, cayennepeppar, råsocker, starkvin (kan bytas ut mot kaffe eller mjölk) och pulverkaffe. Låt sjuda en stund. Bryt ner chokladen i mjölken och vispa tills chokladen smält. Vispa resten av grädden lätt. Sila chokladen och häll upp den i koppar. Toppa med grädde, marshmallows och lite pulverkaffe.

Som tilltugg rekommenderar Ella knapriga knäckekex med ostfyllning och fikonmarmelad.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept