Hoppa till huvudinnehåll

Knapriga knäckekex med ost och fikonmarmelad - ett enkelt och snabbt tilltugg

Ett fat med små knäckebrödssmörgåsar toppade med ost och fikonmarmelad.
De här små knäckebrödssmörgåsarna går snabbt att förbereda och lika snabbt att äta upp. Ett fat med små knäckebrödssmörgåsar toppade med ost och fikonmarmelad. Bild: Carina Ahlskog / Yle Strömsö,tilltugg,snacks,smörgås,knäckebröd,bröd,maträtt,recept,Mögelost,färskost,fikon

Det här är små salta munsbitar som är busigt enkla att göra men som ändå känns lite festliga. Tycker man att mögelost är lite för starkt är det här ett bra nybörjartips - att blanda ut den med färskost.

Ingredienser:

  • naturell färskost
  • blåmögelost
  • knäckebröd
  • fikonmarmelad
  • flingsalt
  • ärtskott eller något annat grönt att toppa med

Gör så här:
Blanda ihop lika delar färskost och blåmögelost. Bred ett tjockt lager fyllning på små tunna knäckebrödsbitar. Bred ett tunt lager fikonmarmelad ovanpå ostfyllningen, strö flingsalt över och lägg en till knäckebrödsbit ovanpå.

Det här är ett tilltugg som passar bra med varm choklad. Det här är Ellas alternativ till ostmackan som annars brukar få följa med i matsäcken en vinterdag.

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"