Hoppa till huvudinnehåll

Kojonkoski nöjd med inledningen på OS: ”Ser riktigt bra ut”

Mika Kojonkoski på Helsingfors/Vanda-flygplats 100 dagar inför OS i Pyeongchang.
Mika Kojonkoski. Mika Kojonkoski på Helsingfors/Vanda-flygplats 100 dagar inför OS i Pyeongchang. Bild: All Over Press Mika Kojonkoski

Enni Rukajärvi tog Finlands andra medalj i OS då hon knep bronset i slopestyle. Två medaljer under de första dagarna av OS är bättre än förväntat säger Mika Kojonkoski från Finlands olympiska kommitté.

Krista Pärmäkoski öppnade Finlands medaljkonto i lördags då hon tog brons i damernas skiathlon. I dag kom det andra bronset genom Enni Rukajärvi i slopestyle.

– Det var en svår tävling, förhållandena var utmanande. De bästa åkarna var på pallen och Enni bland dem.

– Vi såg redan i Sotji för fyra år sedan att Enni är en riktigt bra idrottare som kan prestera under stor press. Hon gjorde en stark prestation, säger Mika Kojonkoski som är chef för toppidrottsenheten inom Finlands olympiska kommitté.

På god väg mot målsättningen

Olympiska kommittén har som målsättning att Finland ska ta tio OS-medaljer under perioden 2017–2020. Vintersporterna ska stå för en klar majoritet och förhoppningen är att det ska bli sex till sju medaljer i Pyeongchang.

Två medaljer under de första tävlingsdagarna gör man är på god väg mot det målet.

– Vi ligger bättre till än planerat och det ser riktigt bra ut. Det är bra att fortsätta efter det här, säger Kojonkoski.

Läs också