Hoppa till huvudinnehåll

Stannade för att hjälpa vid bilolycka på motorvägen - blev slagen i huvudet

Bil på motorväg.
Bilen på bilden var inte inblandad i olyckan. Bil på motorväg. motorvägar,skymning,fart,Oskärpa,vägar

Tre berusade män befann sig i bilen som körde av motorvägen i Salo. En förbipasserande som stannade för att larma nödcentralen blev slagen bakifrån.

Avkörning inträffade halv tio-tiden på söndag kväll i Kruusila, Salo. Föraren var en man från Lojo, som tappade kontrollen över fordonet i samband med en omkörning.

Enligt polisen åkte bilen på taket och stannade på vägrenen till höger om motorvägen. Förutom föraren befann sig två andra män i bilen.

Hjälpare attackerades

Även om de var berusade, lyckades alla tre själva ta sig ur den kvaddade bilen. Flera personer stannade för att hjälpa. De berättar att trion som steg ut ur bilen betedde sig aggressivt.

Det fick speciellt den personen erfara, som plockade upp mobiltelefonen för att ringa nödcentralen. En av männen i bilen hade då slagit den här personen bakifrån, och orsakat ett blödande sår och blåmärken i ansiktet.

Bil på motorväg.
Bil på motorväg. motorvägar,vägar,bilar,fordon

Passagerare fattade ratten

Mannen som uppger att han körde bilen blåste 0,48 promille i polisens alkometer. Enligt föraren orsakades avkörningen av en av passagerarna som överraskande fattat tag i ratten. Den personen blåste 0,50 promille.

Enligt strafflagen gör en person som kör ett motorfordon sig skyldig till rattfylleri om hen har mer 0,5 promille alkohol i blodet eller mer än 0,22 mg alkohol per liter utandningsluft. Gränsen för grovt rattfylleri är 1,2 promille alkohol i blodet eller 0,53 mg alkohol per liter utandningsluft.