Hoppa till huvudinnehåll

Romar missnöjd efter kombinationen: ”Värmer inte i hjärtat”

Andreas Romar tog sin bästa placering i ett OS då han slutade på 24:e plats i kombinationen men han var inte nöjd med insatsen. Jag hade en högre målsättning, säger han till Yle Sporten.

Andreas Romar inledde den alpina kombinationen med ett misslyckat störtloppsåk. Romar hade svårt att få skidorna att greppa i snön och åkte i mål på 35:e plats, nästan tre sekunder efter täten.

I slalomdelen plockade han några placeringar och slutade på 24:e plats. Romar höll på att åka ut i början av slalomåket med lyckades rädda sig kvar i banan och körde i mål fem sekunder efter segraren Marcel Hirscher.

– Slalomåket gick lite bättre än väntat. En miss i början men sedan var det balanserat. Jag vågade inte trycka på till 100 procent men helt okej, säger han till Yle Sporten.

Dagens placering är det bästa Romar gjort i ett OS men långt i från de toppresultat han haft i VM. 2013 slutade han fyra i kombinationen och 2015 blev det en sjunde plats.

– Jag är missnöjd då jag hade en högre målsättning. Jag vet att jag kan åka snabbt i störtloppet men det gick inte så på morgonen.

– Det här värmer inte i hjärtat, säger han.

Två dagar på sig att rätta till problemen

Romars nästa tävling är på torsdag då störtloppet ska avgöras. Den tävlingen skulle egentligen ha körts i söndags men flyttades fram på grund av hårda vindar.

Till den tävlingen gäller det att få ordning på de problem som var under dagens störtlopp då han inte fick något grepp i snön.

– Jag ska gå igenom dagen med tränarna och serviceteamet så ska vi hitta på något till torsdag. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare men sånt händer, säger han.

Hirschers första guld

Österrikaren Marcel Hirscher tog sitt första OS-guld i karriären då han vann kombinationen. Hirscher som är starkare i teknikdisciplinerna hade ett bra utgångsläge då han låg på tolfte plats efter störtloppet.

I slalomdelen gjorde han ett starkt åk och knep guldet med 23 hundradelar före Alexis Pinturault från Frankrike. Hirschers guld är det första för Österrike i kombinationen på 20 år. I Nagano var det Mario Reiter som blev guldmedaljör.

Frankrike fick två åkare på prispallen då Victor Muffat-Jeandet slutade trea. Muffat-Jeandet låg på 29:e plats efter störtloppet.

Resultat:

1. Marcel Hirscher AUT 2.06,52
2. Alexis Pinturault FRA +0,23
3. Victor Muffat-Jeandet FRA +1,02
4. Marco Schwarz AUT +1,35
5. Ted Ligety USA +1,45
6. Thomas Mermillod Blondin FRA +1,50
7. Kjetil Jansrud NOR +2,15
8. Stefan Hadalin SLO +2,42
-------------
24. Andreas Romar FIN +5,00

Läs också

Nyligen publicerat - Sport