Hoppa till huvudinnehåll

Basel en munsbit för City – Gündoğan matchvinnare med två mål

Manchester City lämnade inget åt slumpen när laget besegrade Basel på bortaplan i åttondelsfinalen i fotbollens Champions League. City var bättre med klara 4–0. Tysken İlkay Gündoğan gjorde matchens första och sista mål.

Basel har haft en förmåga att pina engelska lag under de senaste åren men den här gången var laget rena schweizerosten mot Manchester Citys stjärntrupp.

İlkay Gündoğan nickade in matchens öppningsmål i den 14:e minuten och några minuter senare satte portugisen Bernardo Silva in tvåan.

När argentinaren Sergio Agüero ännu i första halvleken förde upp City i tremålsledning började matchen se avklarad ut. Gündoğans andra mål för kvällen kom i början av andra halvleken: Manchester City tog en komfortabel seger vilket ger ett tryggt utgångsläge inför det andra mötet i Manchester den 7 mars.

På onsdagen spelas två matcher i Champions League: Porto–Liverpool och Real Madrid–PSG.