Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen efter distansloppet: ”En medelmåttig insats”

Kaisa Mäkäräinen i OS
Kaisa Mäkäräinen bommade tre skott i distansloppet. Kaisa Mäkäräinen i OS Bild: Lehtikuva Vinter-OS i PyeongChang 2018,skidskytte,Kaisa Mäkäräinen

Jag kan inte riktigt förklara missarna, säger Kaisa Mäkäräinen efter distansloppet där hon bommade tre skott. Guldet gick överraskande till Hanna Öberg som aldrig varit på pallen i världscupen.

Efter två bottennapp gjorde Kaisa Mäkäräinen en bättre insats i distansloppet men var ändå långt från medalj. Finländskan bommade tre skott i tävlingen och slutade på trettonde plats.

Mäkäräinen åkte i mål nästan tre minuter efter skrällsegraren Hanna Öberg från Sverige.

– Det var en medelmåttig insats. Skyttet låg ungefär på normal nivå och det måste vara bättre om man vill nå en bra placering, säger Mäkäräinen till Yle efter tävlingen.

Distansloppet skulle egentlige ha körts i onsdags men hårda vindar gjorde att man valde att flytta det till i dag.

– Det var bättre än tidigare men nog blåste det också i dag. Jag kan inte riktigt förklara missarna, säger Mäkäräinen.

Svenska skrällen: Känns helt galet

Mari Laukkanen missade fyra skott i dagens tävling och slutade på 42:a plats.

– Åkningen kändes bättre än i sprinten, jag höll en jämn fart. Distanslopp brukar inte vara speciellt lätta för mig, säger Laukkanen.

Laukkanen säger att de individuella tävlingarna nu är över för hennes del och att hon inte kommer att få plats i masstarten som avgörs på lördag.

– Det var ganska klart redan efter sprinten, säger hon.

Det blev en skrällseger i distansloppet då guldet gick till svenskan Hanna Öberg. Öberg som aldrig varit på pallen i världscupen har gjort ett bra OS med en sjunde plats i sprinten och en femte plats i jaktstarten.

– Jag har svårt att förstå. Det känns helt galet. Medaljen betyder jätte mycket, säger hon till Radiosporten.