Hoppa till huvudinnehåll

Se video: Här får Pärmäkoski sin medalj

Krista Pärmäkoski är dubbel medaljör i OS. I dag fick hon ytterligare ett brons då hon delade tredjeplatsen på 10 kilometer med Marit Björgen.

Damernas 10 kilometer i fristil bjöd på ordentlig dramatik om bronsmedaljen. Krista Pärmäkoski låg några sekunder efter barndomsidolen Marit Björgen under nästan hela loppet men till slut åkte hon i mål på samma tid som norskan.

Några timmar efter loppet fick Pärmäkoski, Björgen och de två andra medaljörerna Ragnhild Haga och Charlotte Kalla ta emot sina medaljer.

– Det kändes bra att bronset delades och det var fint att få stå på pallen med Björgen som har varit en idol, säger Pärmäkoski som fick kliva först upp på prispallen.

– Det var arrangörerna som beslöt ordningen. Det blev nu så att jag fick kliva upp först.

Medaljen var Pärmäkoskis andra i detta OS efter bronset i skiathlonen. OS är långt ifrån över för hennes del och flera tävlingar finns ännu på programmet.

– Jag är fortfarande hungrig och går för fler medaljer, säger hon.

Charlotte Kalla, Ragnhild Haga, Krista Pärmäkoski och Marit Björgen på pallen
Kalla, Haga, Pärmäkoski och Björgen fick sina medaljer. Charlotte Kalla, Ragnhild Haga, Krista Pärmäkoski och Marit Björgen på pallen Bild: Lehtikuva Vinter-OS i PyeongChang 2018,längdskidåkning,Charlotte Kalla,Ragnhild Haga,Krista Pärmäkoski,Marit Bjørgen