Hoppa till huvudinnehåll

Segerkandidaten PSG är illa ute i Champions League – Liverpool har redan ena foten i kvartsfinal

Real Madrid och Paris Saint-Germain drabbade samman i en tuff åttondelsfinal i Champions League. PSG inledde matchen bäst men står inför ett tufft läge inför returen. Liverpool behöver däremot inte stressa inför sin hemmamatch efter att ha besegrat Porto med hela 5–0 på bortaplan.

Den pågående ligasäsongen i Spanien har varit en smärre katastrof för Real Madrid som parkerar på fjärdeplats i serietabellen. PSG leder den franska ligan i överlägsen stil och har haft Champions League som säsongens stora mål. Därför var insatserna stora i Madrid på onsdagskvällen.

PSG som har betraktats som en av de starkaste kandidaterna till Champions League-segern fick en smakstart då laget tog ledningen efter en halvtimmes spel.

Där tog ändå den franska glädjen slut. Cristiano Ronaldo kvitterade på straff strax före halvtid och med tio minuter kvar av matchen gav portugisen Real ledningen med 2–1. Minuter därefter ökade Marcelo på till 3–1 som blev slutresultatet.

101 mål

Målen innebär att Cristiano Ronaldo har gjort 101 Champions League-mål i Real Madrid-tröjan, 116 totalt om målen i Manchester United räknas med.

För PSG är utgångsläget inför returen tufft. Laget behöver vinna med minst två mål under ordinarie matchtid för att hålla Champions League-drömmen i liv.

Returmatcherna spelas den 6 mars.

Sadio Mané, Jordan Henderson och Roberto Firmino firar Liverpools 4–0-mål.
Sadio Mané, Jordan Henderson och Roberto Firmino firar Liverpools 4–0-mål. Sadio Mané, Jordan Henderson och Roberto Firmino firar Liverpools 4–0-mål. Bild: JOSE COELHO / EPA / All Over Press Sadio Mané,Jordan Henderson,Roberto Firmino

Champions League-vinnaren från 2005, Liverpool, är redan så gott som redo för kvartsfinal. Det efter en imponerande 5–0-bortaseger mot Porto. Sadio Mané gjorde hattrick.

Resultat:

FC Porto – Liverpool 0–5
25. 0–1 Sadio Mané
29. 0–2 Mohamed Salah
53. 0–3 Sadio Mané
69. 0–4 Roberto Firmino
85. 0–5 Sadio Mané

Real Madrid – Paris Saint-Germain 3–1
33. 0–1 Adrien Rabiot
45. 1–1 Cristiano Ronaldo (på straff)
83. 2–1 Cristiano Ronaldo
86. 3–1 Marcelo

Läs också

Nyligen publicerat - Sport