Hoppa till huvudinnehåll

Akilles klart för semifinal i bandyligan – HIFK:s fina spurt räckte inte ända fram

Bandylag som tackar publiken.
Borgå Akilles klart för semifinal i bandyligan. Bandylag som tackar publiken. Bild: Yle/Mikael Kokkola Akilles,bandy,Borgå Akilles bandy 2017-18

Borgå Akilles är klart för semifinal i bandyligan efter andra raka segern mot HIFK, som ändå kom obehagligt nära efter en bra spurt i andra halvlek.

Det var aldrig någon oklarhet om vilket lag som var favorit. Akilles hade besegrat HIFK med 11–5 i den första kvarten, och tog genast hand om taktpinnen i den andra matchen.

Ställningen stod 4–0 efter den första halvleken, och matchen såg ut att vara avgjord.

HFK gav ändå inte upp, trots att Akilles som bäst haft en 5–1-ledning i den andra halvleken.

IFK gjorde tre mål och kom snubblande nära. Det räckte dock inte hela vägen och således avancerade Akilles till semifinal.

Bäste målskytt i Akilles var Rasmus Lindqvist med två strutar.

Alla resultat hittas här!

  • Djurens julfred omtyckt bland djurägare i Åbo

    Katter, hundar, kaniner och en häst deltog i evenemanget.

    Förr gick utlysningen av julfreden främst ut på att freda de vilda djuren i skogen. I över tio år har kyrkan i Åbo tillsammans med Åbo Djurskyddsförening utlyst djurens julfred också för husdjuren. Många trotsade kylan och besökte Mikaelskyrkan.

  • Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

    Har två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.

    Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport