Hoppa till huvudinnehåll

Imponera med gubbröra deluxe - en billig matklassiker i ny tappning

Brynt smör är magiskt med sina kolatoner och rätt gjord lyfter det vilken enkel rätt som helst. Vår gubbröra presenteras vackert upplagd som en matig sallad istället för en röra, och är lätt att anpassa för många lunchgäster. På det här viset balanseras ansjovisens dominerande smak och alla råvarorna får träda fram.

Gubbröra deluxe

Ingredienser, 4 pers:

  • 8 färskpotatis
  • 4 hönsägg alternatvit 15 vaktelägg
  • ½ gullök- finhackad
  • ½ rödlök- finhackad
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt dill
  • 8 skivor rågbröd, supertunt skurna
  • 50 g brynt smör
  • 100 g ansjovis
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka gullök i lite brynt smör tills mjuk.
  2. Rosta rågbrödskivorna i ugn på 150 c tills frasiga, 8-10 minuter.
  3. Koka upp vatten och lägg i vakteläggen.
  4. Sjud i 3 min och spola sedan kallt.
  5. Skala och dela.
  6. Koka potatis med mycket dillstjälkar och lite salt tills mjuka.
  7. Häll av vatten, dela och blanda med mjukkokt gullök, finhackad rödlök och gräslök.
  8. Fördela potatis, ägg och anjovis i tallrik.
  9. Toppa med rågbrödchips och plockad dill.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Ringla över det brynta smöret.

Brynt smör

Gör så här:

  1. Smält smöret på låg värme.
  2. Höj värmen under vispning och häll snabbt över i kall kastrull när smöret tystnat och fått gyllenbrun färg.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept