Hoppa till huvudinnehåll

Sportlovstrafiken börjar – polisen övervakar vägarna

Bil i snöblandat regn.
Bil i snöblandat regn. Bild: Lehtikuva bilar,snö

På fredagen inleds sportlovet i södra Finland, vilket påverkar trafiken i Österbotten. Sportlovstrafiken kommer att vara intensiv under de kommande fyra veckosluten, meddelar Polisen i Österbotten.

Även om sportlovet i Österbotten inleds först om en vecka påverkas trafiken av sportlovsfirarna från södra Finland.

Polisen kommer under sportlovstiderna att övervaka speciellt de vägsträckor där trafiken är som tätast och där det har förekommit olyckor.

Detta för att förebygga trafikolyckor och se till att alla sportlovsfirare kommer fram till sina semesterorter på ett tryggt sätt.

Stressa inte i trafiken

Det är viktigt att hålla avstånden när det är mycket trafik och att sänka hastigheten vid dåligt före. Reservera också tillräckligt med för resan och kom ihåg att ta pauser.

Det är också viktigt att se till att bilen är i skick innan man ger sig ut på vägarna. Bland annat genom att kontrollera däcken och belysningen och se till att man har tillräckligt med spolarvätska och bränsle.

- Skulle olyckan ändå vara framme och man oväntat måste stanna är det bra att ha varma kläder, mössor och handskar nära till hands, skriver Polisen i Österbotten i ett pressmeddelande.

Läs också