Hoppa till huvudinnehåll

Sportlovsveckan i söder: smällkalla nätter och soliga dagar

Skidbacke i Ylläs
Om du är redo att åka lite längre bort så har Ylläs i Lappland sina backar öppna under sportlovet. Skidbacke i Ylläs Bild: All Over Press Skidbacke,skidåkning,slalom,Ylläs,Lappland,snö,skida

Kallt och soligt. Det vädret kan sportlovsfirare i södra Finland se fram emot under nästa vecka. För den som vill ge sig ut i skidspåret i huvudstadsregionen finns det närmare 200 kilometer skidspår i gott skick i Esbo, Vanda och norra Helsingfors, enligt Ulkoliikunta.fi.

De kommande vinterveckorna verkar bli kyliga, uppger Meteorologiska institutet.

Det kalla vädret orsakas av varm luft i stratosfären ovanför Arktis, vilket oftast leder till smällkallt väder i stora delar av Asien, Europa och Nordmerika.

Temperaturen kommer att vara kring -6 grader i början av veckan i huvudstadsregionen. Torsdagen blir riktigt kall med en dagstemperatur på kring -10 grader. På fredag stiger temperaturen igen till -2 grader.

Under helgen sjunker kvicksilvret igen under -10 grader.

Veckans kallaste temperatur är på natten till torsdagen då temperaturen sjunker till till och med -15 grader.

Trots det kyliga vädret kommer det att vara soligt hela veckan förutom på tisdag och fredag då det snöar.

Backarna och skidspåren väntar på skidåkare

Skidspåren i huvudstadsregionen är i stålande skick, enligt sajten Ulkoliikunta.fi.

Du kan skida ända från Skomakarböle i norra Helsingfors till Vierumäki i Vanda – spåren på hela sträckan är i gott skick.

Det är också möjligt att starta från Svedängen i Helsingfors och skida till Luk i Esbo eller att skida från Olars till Solvalla i Esbo.

Skärmklipp från sajten ulkoliikunta.fi
Grönt är skönt. På ulkoliikunta.fi hittar du information om skidspårens skick just nu. Skärmklipp från sajten ulkoliikunta.fi Bild: Skärmklipp från sajten ulkoliikunta.fi Skidning som transportmedel eller rekreation,vintersport,Helsingfors,Vanda,Esbo,Kyrkslätt,Grankulla

Också i regionens skidcenter har skidliftarna börjat gå. Enligt ski.fi är alla skidcenter i södra Finland öppna.

Serena i Esbo har sina backar öppna, Hjortlandet i Kyrkslätt har backarna öppna hela dagen under sportlovet och Swinghill i Solvalla i Esbo är öppet. Också Granibacken i Grankulla är öppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen