Hoppa till huvudinnehåll

Målfoto avgjorde guldets öde – Fourcade en halv sko före Schempp

Simon Schempp och Martin Fourcade korsar mållinjen samtidigt
Simon Schempp och Martin Fourcade gick en hård kamp om guldet. Simon Schempp och Martin Fourcade korsar mållinjen samtidigt Bild: Lehtikuva PyeongChang 2018,skidskytte,Martin Fourcade,Simon Schempp

Martin Fourcade och Simon Schempp gick en stentuff kamp om OS-guldet i herrarnas masstart. Målfoto fick avgöra och då dömdes fransmannen som segrare. Tero Seppälä åkte i mål på 21:a plats.

Herrarnas masstart i Pyeongchang fick en dramatisk avslutning. Martin Fourcade och Simon Schempp låg sida vid sida då åkarna kom in på målrakan.

Fransmannen hade inte den bästa målgång medan tysken kom starkt och det var omöjligt att med blotta ögat säga vem som var först över mållinjen.

Först såg det ut som att guldet skulle delas men sedan kom bekräftelsen att Fourcade var en halv sko före i mål. Därmed tog Fourcade sitt andra guld i Pyeongchang. Han vann även jaktstarten tidigare under veckan.

Schempp blev silvermedaljör medan Emil Hegle Svendsen lade vantarna på bronsmedaljen.

– Vilken kamp om medaljerna. Det är skidskytte då det är som bäst, sa Yle Sportens skidskyttereferent Magnus Eklöv.

Tero Seppälä fick en plats i masstarten som sista åkare och gjorde en fullt godkänd insats. Seppälä bommade tre skott i tävlingen och åkte till slut i mål på 21:a plats.

Seppälä har tidigare i OS varit bland de 30 bästa två gånger då han slutade på 20:e plats i sprinten och 25:a i jaktstarten.

Resultat:

1. Martin Fourcade FRA 35.47,3 (2)
2. Simon Schempp GER +0,0 (1)
3. Emil Hegle Svendsen NOR +11,2 (2)
4. Erik Lesser GER +11,6 (2)
5. Benedikt Doll GER +18,8 (1)
6. Julian Eberhard AUT +30,7 (3)
----------------
21. Tero Seppälä FIN +1.37,7 (3)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport