Hoppa till huvudinnehåll

Niskanens besked: Står över lagsprinten

Iivo Niskanen i OS
Iivo Niskanen tänker satsa allt på femmilen i OS. Iivo Niskanen i OS Bild: Lehtikuva Vinter-OS i PyeongChang 2018,längdskidåkning,Iivo Niskanen,Niskanen

Iivo Niskanen tänker inte försöka försvara sitt OS-guld i lagsprinten. Niskanen meddelade direkt efter stafetten att han avstår den tävlingen för att satsa allt på den avslutande femmilen.

Iivo Niskanen och Sami Jauhojärvi frälste en hel nation i OS för fyra år sedan då duon tog guldet i lagsprinten.

På onsdag körs lagsprinten i Pyeongchang och där kommer Niskanen inte att vara med. Det beskedet kom han med efter herrarnas stafett där gjorde en stark klassisk sträcka.

– Jag kommer inte att tävla i lagsprinten. Jag vill vara i bästa tänkbara slag på femmilen som är säsongens huvudmål, säger Niskanen.

Lagsprinten i Pyeongchang går i fristil. Hur det finländska laget kommer att se ut klarnar senare under OS.

– Matti Heikkinen har tidigare också meddelat att han knappast kommer att tävla i lagsprinten. Risto-Matti Hakolas hälsoläge kan också påverka laguttagningen men vi ska hoppas han kan vara med.

– Martti Jylhä har visat att han är i bra form och gjorde det bra i sprinten tidigare i OS. Finland kommer nog att få ihop ett bra lag och det kommer att bli en jämn tävling, säger Yle Urheilus expert Kalle Lassisla.

Femmilen som går i klassisk stil avgörs lördagen den 24 februari.