Hoppa till huvudinnehåll

Trevliga besked från inomhus-FM i friidrott: Arttu Kangas klarade EM-kvalgränsen i kula

Arttu Kangas stöter kula
Arttu Kangas nådde över EM-gränsen i kula. Arttu Kangas stöter kula Bild: EPA/KOEN VAN WEEL friidrott,kulstötning,Arttu Kangas,Kangas,sport

Inomhus-FM i friidrott anno 2018 är över. Söndagen bjöd på en del högklassiga resultat, bland dem Arttu Kangas nästan 20 meter långa stöt som berättigar till en EM-plats i Berlin i sommar.

Unge Arttu Kangas längsta stöt mötte 19,90 meter och det räcker till för att knipa en biljett till friidrotts-EM i Berlin i sommar.

Kangas var helt överlägsen i tävlingen och vann med över en meter till silvermedaljören Timo Kööpikkä, som stötte 18,65. Tomas Söderlund stötte hem en bronsmedalj med resultatet 18,06.

Richardsson hade trög dag men vann ändå

Igår var Vasa IS Camilla Richardsson i ypperlig form på 1500 meter då hon vann med nytt personbästa.

Idag var hon i elden på 3000 meter – och tog en överlägsen seger med tiden 9.18,45 – nästan 40 sekunder bättre än tvåan Iida Haataja.

Richardsson var ändå inte helt nöjd med sin insats:

– Det kändes inte lätt. Det var problematiskt redan efter den första kilometern. Det kändes inte som att det fungerade idag, konstaterar Richardsson i ett pressmeddelande.

Hon belyser ändå att hon vann tävlingen trots att löpningen inte kändes bra.

– Om det här var min dåliga dag, så bra. Inomhussäsongens lopp har varit jämna i motsats till förra året, konstaterar Richardsson.

Nytt personbästa för Haglund på 800 meter

Även Linda Sandblom segrade i damernas höjdtävling med resultatet 184. Hon försökte sig dessutom på höjden 190, utan resultat.

Seger – och nytt personbästa – blev det även för Simon Haglund på 800 meter. Nya personbästat lyder 1.52,10.

Alla dagens resultat hittar du här!