Hoppa till huvudinnehåll

Medaljjakten i nordisk kombination inleds: Hannu Manninen ger plats åt OS-debutanten Leevi Mutru

Hannu Manninen startade ut samtidigt med den en minut långsammare Arttu Mäkiaho.
Hannu Manninen deltar inte i tävlingen, Arttu Mäkiaho i bakgrunden är däremot med. Hannu Manninen startade ut samtidigt med den en minut långsammare Arttu Mäkiaho. Bild: Lehtikuva Hannu Manninen,Arttu Mäkiaho

Rutinerade Hannu Manninen tar inga risker och står över den individuella tävlingen i nordisk kombination på tisdag. Han har drabbats av hälsoproblem och vill ge återhämtningen en chans med tanke på lagtävlingen senare. Backmomentet kör i gång klockan 12 finsk tid.

Hannu Manninen tar det säkra före det osäkra och står över tävlingen i stor backe på tisdag. På grund av problem med andningsvägarna vilar Manninen i morgon för att eventuellt bli bättre till lagtävlingen.

Manninen kom på 23:e plats i den första individuella tävlingen i onsdags efter att ha åkt ut i skidspåret från en 34:e plats. Bara Eero Hirvonen (sexa) och Ilkka Herola (åtta) var bättre bland de finska åkarna.

I den individuella tävlingen på tisdag tar OS-debutanten Leevi Mutru Manninens plats.

Fyra finländare är med i tävlingen: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru och Arttu Mäkiaho (36:e plats i tävlingen förra veckan). Backmomentet kör i gång klockan 12 finsk tid – det avgörande skidmomentet 14.45 finsk tid.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport